Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ο Σαμαράς ετοιμάζει και νέο χτύπημα πριν τις κάλπες- «Στηρίζει Λοβέρδο» διαρρέει το Μαξίμου!


Τι σηματοδοτεί το χτύπημα του Μεσσήνιου πολιτικού πριν τις ευρωεκλογές- «Απών» και ο Κώστας Καραμανλής κατά την προεκλογική περίοδο!
Δεν πέρασε ούτε καν ένα εικοσιτετράωρο από την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξή του στο «Σκάι» ότι νοιώθει δίπλα του τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά και πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ δεν επιθυμεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την παράταξη και ήρθε η διάψευση από τον Μεσσήνιο πολιτικό!
Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τα ελληνοτουρκικά για να αποστείλει και πάλι σκληρό μήνυμα προς το μέγαρο Μαξίμου κάνοντας λόγο για «κατεναυστές» στην Αθήνα, διαμηνύοντας πως επίλυση των ελληνοτουρκικών δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν έχει προηγηθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ενώ άσκησε και κριτική στην κυβέρνηση για έμμεση αποδοχή τετελεσμένων καθώς δεν αναλαμβάνει διεθνείς πρωτοβουλίες για την υπενθύμιση της τουρκικής εισβολής στο νησί με αφορμή τα πενήντα χρόνια κατοχής.
Ο πρώην πρωθυπουργός ασφαλώς και κατανοεί τις επιπτώσεις από την παρέμβασή του πενήντα περίπου ημέρες πριν την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, προφανώς και γι΄ αυτό την έκανε. Είναι σαφές πως επιδιώκει να εξέλθει «τραυματισμένος» από τις ευρωεκλογές ο Κ. Μητσοτάκης, ώστε να λαμβάνει την επόμενη μέρα υπόψη του και τα στελέχη του χώρου, αλλά και τις ευαισθησίες της παράταξης. Σε διαφορετική περίπτωση, αν βγει αλώβητος από την ευρωκάλπη ο πρωθυπουργός θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα «δικά» του στελέχη και θα περιθωριοποιήσει ακόμα περισσότερο στελέχη όπως ο Αντώνης Σαμαράς. Σε μια τέτοια περίπτωση η εσωκομματική αντιπαράθεση αναμένεται να μεγαλώσει μετά τις ευρωκάλπες.
Πληροφορίες του Dnews, μάλιστα, επιμένουν πως ο πρώην πρωθυπουργός εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου θα κάνει μια ακόμα τουλάχιστον παρέμβαση προεκλογικά, με επίκεντρο και πάλι την εξωτερική πολιτική, πιθανότατα και πάλι τα ελληνοτουρκικά.
Το Μαξίμου εμφανίζεται εξοργισμένο από την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, αν και -κρίνοντας από τα κυβερνητικά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και όχι- θα υποβαθμίσει το θέμα. Στελέχη του, πάντως, υπογραμμίζουν με νόημα πως ήδη οι «σαμαρικοί» στηρίζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο και το κόμμα του «Δημοκράτες», το οποίο, όπως λένε με νόημα, στη Μεσσηνία θα λάβει τα υψηλότερα ποσοστά του!
Ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, πάντως, ο Κώστας Καραμανλής, δεν πρόκειται να ταυτιστεί με τον Μεσσήνιο πολιτικό. Δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί προεκλογικά, αλλά και δεν θα συμμετάσχει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στον προεκλογικό αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα