Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η απάντηση του Μητροπολίτη για την παρουσία του στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών.

Στο φύλλο της εφημερίδος σας της 27ης Μαΐου 2010 δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο: «Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για τη συμμετοχή Χρυσοστόμου στη συγκέντρωση στα Φιλιατρά».

Σχετικά με τα αναγραφόμενα σ’ αυτό επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Ουδεμία αντίδραση ή παράπονο έχει εκφρασθεί μέχρι σήμερα προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο από πρόσωπο ή φορέα σχετικά με το θέμα αυτό.
2. Η συγκέντρωση, που έγινε στα Φιλιατρά, με αίτημα τη δημιουργία και δεύτερου δήμου στην Τριφυλία, δεν ήταν «πολιτικό συλλαλητήριο». Αφορούσε ένα τοπικό θέμα και ο Μητροπολίτης θεώρησε καθήκον του να συμπαρασταθεί στα πνευματικά του παιδιά, που διεκδικούν κάτι προς όφελος του τόπου τους.
Ο Σεβασμιώτατος δεν αναμειγνύεται σε πολιτικές υποθέσεις ούτε έχει καμία σχέση με κόμματα και παρατάξεις, όπως έχει αποδείξει κατά την τριετή ποιμαντορία του και όπως άλλωστε δήλωσε σαφώς και μετ’ επιτάσεως κατά την σύντομη ομιλία του στην εν λόγω συγκέντρωση.

3. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος δεν άγεται και φέρεται από κανέναν. Δεν δέχεται υπαγορεύσεις ούτε ανέχεται πιέσεις. Ενεργεί ελευθέρως, αυτοβούλως και υπευθύνως στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευαισθησίας, που άπτεται όχι μόνο καθαρώς πνευματικών θεμάτων του ποιμνίου του, αλλά και όλων των σοβαρών προβλημάτων που το απασχολούν. Οπως στην περίπτωση αυτή συμπαραστάθηκε στους κατοίκους των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, έτσι κατά το παρελθόν συμπαραστάθηκε στους κατοίκους της Ολυμπίας κατά τη διάρκεια των πυρκαϊών ή στους κατοίκους των Κρεστένων που αγωνίζονταν για τη μη κατάργηση του Νοσοκομείου τους.

4. Με δεδομένα τα ανωτέρω δεν είναι κατανοητό υπό ποίαν έννοιαν συγκαλείται «έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο» στο Δήμο Κυπαρισσίας με «μοναδικό θέμα» την παρουσία και ομιλία του Μητροπολίτου μας στη συγκέντρωση των Φιλιατρών. Ο Μητροπολίτης έχει υποχρέωση να δίδει λόγο για τις αποφάσεις του σε οποιοδήποτε αυτοδιοικητικό όργανο; Ή οποιοδήποτε Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να ελέγχει το Μητροπολίτη για το πού θα πάει και τι θα πει; Μήπως τέτοιες ενέργειες εκθέτουν εκείνους που τις προτείνουν;

5. Η συμπαράσταση του Μητροπολίτου στο αίτημα των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων δεν αποτελεί κίνηση κατά της Κυπαρισσίας ούτε κατά διάνοιαν. Η Κυπαρισσία είναι και θα είναι το κέντρο της Επαρχίας, η έδρα της Μητροπόλεώς μας και έδρα Δήμου.
Εάν υπήρχε κίνδυνος να στερηθεί κάτι ή να ζημιωθεί σε κάτι, ασφαλώς και ο Επίσκοπός της θα ήταν πρώτος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Ο Μητροπολίτης αγαπά, τιμά και στηρίζει την πόλη στην οποία εδρεύει και μονίμως κατοικεί. Δεν είναι όμως Μητροπολίτης μόνο της Κυπαρισσίας.
Όλες οι πόλεις και τα χωριά της Τριφυλίας και της Ολυμπίας ζητούν και χρειάζονται την πατρική του μέριμνα και συμπαράσταση. Και είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται κοντά τους σε κάθε δύσκολη στιγμή. Αυτό προσπαθεί να κάνει πάντοτε, αδιακρίτως και ανεξαιρέτως.

6. Πριν από δύο ακριβώς χρόνια (26-5-2008) επιστολογράφος σας κατηγορούσε το Μητροπολίτη μας για μεροληψία υπέρ της Κυπαρισσίας έναντι των Χριστιάνων με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Πριν τρεις μήνες (2-2-2010) άλλος, πάλι με επιστολή του στην εφημερίδα σας, τον κατηγορούσε για υποβάθμιση της Πανηγύρεως των Φιλιατρών με σκοπό την προβολή της Κυπαρισσίας.
Τώρα κατηγορείται για μεροληψία υπέρ των Φιλιατρών και κατά της Κυπαρισσίας, δυστυχώς όχι από ιδιώτες, αλλά από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που όπως φαίνεται
δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τον πειρασμό του τοπικισμού.
Και σ’ αυτούς δίνουμε την ίδια απάντηση που δώσαμε και στους προηγουμένους: «Η Ιερά Μητρόπολις περιβάλλει με την ίδια στοργή όλες τις πόλεις και όλα τα χωριά της Επαρχίας μας. Τοπικισμοί και αλληλοϋποβλέψεις είναι μακριά από το πνεύμα αγάπης και ενότητος που κηρύσσει η Εκκλησία. Κάθε ενέργειά μας έχει στόχο την πνευματική ανύψωση και τη ψυχική ωφέλεια των πιστών και μόνο».
ΠΗΓΉ: filiatranews

3 σχόλια:

  1. Γιώργος ΜΜαΐου 31, 2010

    Αυτοί οι Κυπαρισιώτες, τέλος πάντων ,δεν αλάζουν με τίποτα! τοπικιστές,μεγαλομανείς , κομπλεξικοί, αρχοντοχωριάτες!!!!!!!!!!!!!!!!!! μην τολμήσει κανένας και έχει άλλη άποψη απο την δική τους! ούστ παλιοτόμαρα!!!!! Ούτε τον μητροπολίτη, γενίτσαροι!!!!! Αντίχριστοι! ΟΥΣΤ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 31, 2010

    Σεβασμιώτατε, αγνοήστε τους! Κομπλεξικοί είναι, συχγώρα τους! ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ!
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ .... ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που μπλέξαμε; με αυτούς ρε; με τους Κυπαρισσιώτες; Καλά δεν υπήρχαν άλλοι; με τους χειρότερους; αντε να χαθούν, όλοι! αυτοί είναι βλαχαδερά , μαζεμένοι είναι, απο τα γύρω χωριά!!!
    σκιντοκρυμένοι που λέει και ένας φίλος μου!! ρε που μπλέξαμεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα