Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Α.Μ.Ε.Α


ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ                                                               ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ    3/12/2012                              
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
        
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Για την 3η Δεκεμβρίου
Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Α.Μ.Ε.Α

Την 3η Δεκεμβρίου 1992 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).  Από τότε η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να κοιτάζει ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί να αγγίξει το όνειρό του.  Το πέταγμα των ΑΜΕΑ θα γίνει πιο όμορφο όταν εμείς ως άτομα και κοινωνία σταθούμε δίπλα τους και τα βοηθήσουμε, πετάξουμε μαζί τους.
Στις σύγχρονες, πολιτισμένες κοινωνίες τα ΑΜΕΑ έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις (όταν μπορούν και τις εκπληρώνουν) με όλους τους άλλους και ο βαθμός που διασφαλίζεται αυτή η αρχή δείχνει και το πολιτιστικό επίπεδο που βρίσκεται η κάθε χώρα.
Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.
Η σημερινή ημέρα θυμίζει στις κυβερνήσεις, οργανισμούς και κυρίως στις κοινωνίες την υποχρέωση να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ατόμων αυτών και να υποστηρίζουν ενεργά την αξιοπρέπεια και ευημερία τους.
Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας αυτής ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ιωάννης Μερκούρης επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Ειδικό Σχολείο και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές καταδεικνύοντας το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους μαθητές αυτούς.
   
        Από το Δήμο Τριφυλίας                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα