Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος εγκαλεί ΣΥΡΙΖΑ και αδειάζει Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ


Δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα είπα-ξείπα της βουλευτού του κόμματος Νάντιας Βαλαβάνη περί 600 νέων προσώπων στη νέα λίστα Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα, αφήνει αιχμές και εναντίον του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους κάνει λόγο για «ένα κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων» του οποίου πρωταγωνιστές είναι και πάλι, όπως αναφέρει, «βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες».Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή αποτελεί η σημερινή δήλωση της κυρίας Βαλαβάνη, η οποία απέδωσε τα όσα είπε περί «πειραγμένης» «λίστας Λαγκάρντ» σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ μέσω της ίδιας ανακοίνωσης αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου όταν αναρωτιέται «Ποιος «απέκρυψε» από την αρμόδια υπηρεσία υλικό που αυτή ήδη είχε και για το οποίο αυτή ενημέρωσε εκ των υστέρων τον τότε υπουργό;».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιπποκράτους:

«Για πολλοστή φορά ο ελληνικός λαός και το πολιτικό σύστημα της χώρας γίνονται «στο ίδιο έργο θεατές» με αφορμή πάλι την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκαρντ και τη διενεργούμενη έρευνα διασταύρωσης των στοιχείων από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι είναι αυτό που κατεξοχήν θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα γιατί και πάλι έγινε ο στόχος οργανωμένης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα. To ταχύτερο να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από την Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν η Βουλή και ο ελληνικός λαός χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Όμως, σε αυτό το κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων.

Ας μη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έθεσε αμέσως στη διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν οτι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD.

Τι χρειάζεται για να καταλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε απλώς από το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του υλικού αυτού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του στο ΣΔΟΕ και αφού το υλικό αξιολογήθηκε από αυτό;

Ποιος «απέκρυψε» από την αρμόδια υπηρεσία υλικό που αυτή ήδη είχε και για το οποίο αυτή ενημέρωσε εκ των υστέρων τον τότε Υπουργο;

Καλούμε συνεπως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική,δηλαδή την δημοκρατια .

Καλούμε και όσους ανεύθυνα και για μικροκομματικούς λόγους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν πού οδηγεί η στάση τους αυτή την ιδια τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα