Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γ. Παπανδρέου: Μου κόστισε, αλλά η συνείδησή μου λέει ότι έκανα το σωστό ..


Ο Γιώργος Παπανδρέου στο JFKJr Forum συζήτησε με τον Mike Doukakis και υπερασπίστηκε την ορθότητα της πολιτικής που ακολούθησε - στην ανάδειξη του ελληνικού προβλήματος ως προβλήματος της Ευρώπης - αλλά και στην ιδιαίτερη σχέση της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι στο τελωνείο δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του Harvard παρά για το διπλωματικό του διαβατήριο, όπου αναφέρεται η ιδιότητά του ως πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και υποστήριξε ότι στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του ήθελε να συνδυάσει δύο θέματα: την οικονομική κρίση αλλά και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
«Όταν είσαι στην πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξεις κάτι», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να προσθέσει «όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου μού λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε". Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιχείρησε η κυβέρνησή του σε υγεία και εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τη λέξη «ανανέωση» και στο γεγονός ότι ανέβαζε όλες τις αποφάσεις στο διαδίκτυο για να υπάρχει διαφάνεια. «Αν ζεις στην Ελλάδα σήμερα, μπορείς να νιώσεις τον πόνο, όμως είμαι αισιόδοξος» δήλωσε στο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα- μάλιστα κάποιες θέσεις είχαν βγει σε λοταρία για φοιτητές. «Θα αποκτήσουμε μια ισχυρότερη Ελλάδα»ήταν η πεποίθηση-μότο στην χθεσινοβραδινή ομιλία του.
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στο ακροατήριό του στη Βοστώνη, τόνισε άλλη μιά φορά τη θλεση του πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κρίση στην ίδια την Ευρώπη.

«Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν την φωτιά μέσα στην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φωτιά μέσα σε όλο το σπίτι... Όσα μέτρα κι αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενε πρωταρχικά ένα πρόβλημα της Ευρώπης».
Πρόσθεσε πως ακόμα και η Πορτογαλία που έκανε ακριβώς ότι της ζήτησε η Ε.Ε., 4 χρόνια μετά εξακολουθεί να παλεύει με την κρίση. «H λιτότητα δεν είναι η λύση»υποστήριξε ο Παπανδρέου και ο Mike Doukakis πρόσθεσε ότι: «Η λιτότητα ποτέ δεν έβγαλε μια χώρα από την ύφεση».
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πολιτική της Ευρώπης, ως « ένα πείραμα για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση» και έθεσε θέμα εκλογής προέδρου «είναι κάτι που αρχίζουμε να συζητάμε»

Σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι το κοντινότερο έθνος στην Αραβική Άνοιξη» για να προσθέσει ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Νοτι ανατολική Ευρώπη. «Εμείς (η Ελλάδα) είμαστε οι πλησιέστεροι στην Βεγγάζη» ανέφερε επίσης, για να καταλήξει πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο».

Τέλος, επανέλαβε πως το στοίχημα της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα