Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Με ένα “κλικ” μαθαίνουμε… τι χρωστάμε


Πρόσβαση με ένα «κλικ» και πλήρη εικόνα για τις οφειλές τους στην εφορία από τον υπολογιστή τους –χωρίς να απαιτείται να μεταβούν στην αρμόδια ΔΟΥ- μπορούν να έχουν πλέον οι φορολογούμενοι, ενώ δρομολογείται και η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών στα ΕΛΤΑ ή τις τράπεζες.
Μέσω της υπηρεσίας «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» που ενεργοποίησε από τη Δευτέρα 17/12/2012 η Γ.Γ.Π.Σ. οι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους:
Τις βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. ατομικές οφειλές εκτός ρύθμισης. Τα στοιχεία εμφανίζονται σε τρεις ενότητες :
Γενική Εικόνα ανοικτών ατομικών οφειλών με το συνολικό ανοιχτό υπόλοιπο οφειλών που αποτελείται από το μη ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο και τις τυχόν προσαυξήσεις.
Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών που περιλαμβάνει όλες τις ανοιχτές οφειλές και εμφανίζει για κάθε μια την «Ταυτότητα Οφειλής (ΤΟ)»που μπορεί να τυπωθεί. Η «ΤΟ» ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της και με αυτή μπορεί να πληρώνεται το σύνολο ή μέρος της οφειλής, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.
Στοιχεία Δόσεων για κάθε Ανοιχτή Οφειλή όπου εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, και η ημερομηνία λήξης της κάθε δόσης.Σύντομα θα προστεθεί και η εμφάνιση των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. Η πληροφόρηση θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της ρύθμισης, τα στοιχεία των δόσεων της ρύθμισης και την «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» ώστε να είναι δυνατή η πληρωμή τους στις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.
Το Προσωπικό Φορολογικό Ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για:
Εισόδημα
ΦΠΑ-Vies
ΚΒΣ
Παρακρατούμενοι
Τέλη και Ειδικοί Φόροι
Τα στοιχεία μητρώου Φυσικών και Νομικών Προσώπων όπως:
Προσωπικά Στοιχεία
Σχέσεις με άλλους Φορολογούμενους
Στοιχεία Μελών Ν.Π.
Στοιχεία επιχείρησης όπως:
i. Δραστηριότητες κύριες και δευτερεύουσες
ii. Στοιχεία εγκαταστάσεων εσωτερικού
iii. Στοιχεία έδρας αλλοδαπής
Τα Στοιχεία Κ.Β.Σ. όπως :
Στοιχεία ασφαλιστικής ενημερότητας
Όλες οι θεωρήσεις που έχουν γίνει
Όλοι οι ενεργοί Φορολογικοί μηχανισμούς που διαθέτει ο επιτηδευματίας και κατάσταση του Φορολογικού μηχανισμού

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με τις νέες υπηρεσίες που ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των Τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ., επιτρέποντας την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κατάργηση αυτή απελευθερώνει προσωπικό για άλλες εργασίες στις ΔΟΥ, καθώς και ότι είναι ρητή δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εξαλείψει την ανάγκη ταξίδια των φορολογουμένων ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καταργήσεων νησιωτικών ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα