Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Απρέπεια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.










Ένταση επικρατούσε στους διαδρόμους του 2ου ορόφου, με τους φίλους και συνεργάτες του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη*, να πηγαινοέρχονται ασταμάτητα, γεμάτοι νευρικότητα αγωνιώντας για την τύχη του επιχειρηματία, ο οποίος -επί τρεις ώρες- βρισκόταν ενώπιον του ανακριτή…
Το κλίμα ήταν φορτισμένο. Κανένας, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι ένας αστυνομικός και μάλιστα υψηλόβαθμος, θα τα έβαζε με «θεούς και δαίμονες» στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκιση τουεπιχειρηματία.
Μεταξύ των δεκάδων ανδρών της προσωπικής ασφαλείας του εφοπλιστή, έγινε αντιληπτός ένας πληθωρικός «κύριος» με τζιν και t-shirt... Στο πρόσωπο του άνδρα, αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τον Δημήτρη Γιοβανίδη, διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας, ο οποίος έδειξε βαθύτατα ενοχλημένος με την δικαστική απόφαση, αμφισβητώντας την ευθέως…
Τα δάκρυα, οι βωμολοχίες και η… αποχώρηση
Σύμφωνα –πάντα- με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Γιοβανίδης πληροφορούμενος την απόφαση, ξέσπασε σε λυγμούς, πέταξε ένα μπουκάλι νερό στο πάτωμα και άρχισε να φωνάζει «Α@@δι, γαμώτο, όχι ρε πο@@στη μου», ενώ πολλές φορές επικαλέστηκε το όνομα του Θεού…
Εν συνεχεία, απογοητευμένος, κατέβηκε με βαριά βήματα τις σκάλες και αποχώρησε από το κτήριο…
Άπαντες έμειναν άφωνοι για την αντίδραση του αξιωματικού…
Γιατί άραγε επέδειξε τόσο μεγάλο ζήλο;
Γιατί άραγε τόση μεγάλη ευαισθησία;
Με ποια ιδιότητα βρέθηκε στα δικαστήρια;
Θα αντιδρούσε άραγε με τον ίδιο τρόπο εάν η απόφαση αφορούσε κάποιο άλλο πρόσωπο;
Εκτός κι αν εν γνώσει υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είχε κάποια σχέση με τον επιχειρηματία που εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε...
* Ο Βίκτωρας Ρέστης κρίθηκε (το απόγευμα της Παρασκευής) προφυλακιστέος, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για το επισφαλές δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ της FB BANK.

Στη φυλακή ο Ρέστης


Toν δρόμο των φυλακών Κορυδαλλού παίρνει ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας, Βίκτωρας Ρέστης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά από τρίωρη διάσκεψη για το θέμα της προφυλάκισής του, όσον αφορά την υπόθεση του επισφαλούς δανείου της FB BANK το οποίο -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- κατέληξε σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.


Ο Ρέστης μετά την απολογία του
Ο Ρέστης μετά την απολογία του
Αμφότεροι, οι δικαστικοί λειτουργοί Ρέα Κατσίβελη και Κώστας Στυλιανόπουλος έκριναν ότι έχει μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα εάν αφεθεί ελεύθερος, ενώ παράλληλα τον έκριναν και ύποπτο φυγής. Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι είναι ύποπτος φυγής, καθώς κάνει συχνά μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, διαθέτει 251 offshore εταιρείες και λόγω της ιδιότητας ως ιδιοκτήτης πλοίων μπορεί να βρει εύκολα μέσο διαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κίνησή του να επιστρέψει επιταγή με ποσό ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, οι εισαγγελείς δεν την θεώρησαν έμπρακτη μετάνοια. Η ανακρίτρια εκτιμά ότι τα 5,8 εκατομμύρια είναι τμήμα μεγαλύτερου ποσού που ενσωμάτωσε στην περιουσία του ο Ρέστης από το σκάνδαλο της FB BANK. 
Κατά πάσα πιθανότητα η μεταγωγή του στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε θα «φιλοξενηθεί» στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
Τι υποστήριξε ο ίδιος

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν ιδιοποιήθηκε τα 5.8 εκατ ευρώ του δανείου της FB BANK, συμφερόντων του.

«Για λόγους ηθικής τάξης και με την επιφύλαξη να τα διεκδικήσω από τον πρώην συνεργάτη μου
Η μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ
Η μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ
 Αναστάσιο Πάλλη, που είναι ο πραγματικός δανειολήπτης προχώρησα σε πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανείου που μαζί με τους τόκους και τα έξοδα ανέρχεται σε 6.2 εκατ ευρώ», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ρέστης.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης απολογίας του δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε μία από τις εταιρίες του, τμήμα του οποίου, όπως υποστήριξε ο ίδιος, έχει αποπληρωθεί.

Επίσης η ανακρίτρια επικέντρωσε το ενδιαφέρον της και στην άλλη δικαστική εκκρεμότητα που έχει ο Ρέστης για τις 251 εταιρίες, μεταξύ των οποίων και πολλές εξωχώριες, που… “ξέχασε” να αναφέρει στα Πόθεν Έσχες που είχε καταθέσει από το διάστημα 2008-12. Ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον τόσο μεγάλο αριθμό εταιριών, την έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητά του, ενώ υποστήριξε ότι έχει υποβάλει σχετικά συμπληρωματικά Πόθεν Έσχες.

To επισφαλές δάνειο και η προφυλάκιση
Ο εφοπλιστής, Βίκτωρας Ρέστης, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη βίλα του στο Λαγονήσι, με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB, της οποίας ήταν πρόεδρος. Κατηγορείται για υπεξαίρεση 5,8 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επίσης για τον πρώην συνεργάτη του, Αναστάσιο Πάλλη, καθώς και για ακόμη δύο άτομα. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ (κατέληξαν μέσω τράπεζας του Λιχτενστάιν σε πρώην συνεργάτες του, εταιρείες συμφερόντων του), οι Αρχές στράφηκαν κατά του Ρέστη, βασικού μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».



(Έφτασε στα δικαστήρια χωρίς χειροπέδες)





(Ο Βίκτωρας Ρέστης στα δικαστήρια)

(Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της FBB σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ, την οποία διερευνά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιεισαγγελέας Π. Νικολούδης.

Ποιος είναι ο Ρέστης


Η Restis Group είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος στη χώρα και επικεφαλής της είναι ο Βίκτωρ Ρέστης.
Ο όμιλος δραστηριοποιείται τόσο στα media (MEGA, NICKELODEON, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) όσο και στην ενέργεια, το real estate, τη βιομηχανία τροφίμων και τον τραπεζικό κλάδο, μέσω της FBBank. Η... χάρη του εφοπλιστή φθάνει μέχρι και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου και έχει εισηγμένες μερικές από τις εταιρείες του. Το όνομα του Ρέστη φιγουράρει στην 56η θέση στη λίστα του βρετανικού ομίλου Lloyd’s.

Ο εφοπλιστής είναι:

• ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας «Enterprise Shipping & Traiding», υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια
• κάτοχος του 33% της ναυτιλιακής εταιρείας «Freeseas»
• ιδιοκτήτης του κρουαζιερόπλοιου «Delphin Voyager», το οποίο και τον έβαλε στον χώρο της κρουαζιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα