Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ψόφησε η κατσίκα του Ψωμιάδη και ανέλαβε να ταΐσει αυτή του Βενιζέλου


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα δηλώσει και στο παρελθόν πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος πληρώνει αμαρτίες άλλων και κυρίως τα εγκληματικά λάθη του δίδυμου της απόλυτης καταστροφής που παρέδωσε την Ελλάδα στα δεσμά των Μνημονίων, του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου...
Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο ενότητας του Αντώνη Σαμαρά, κάθεται σε μια ηλεκτρική καρέκλα.Αν και διαφωνώ με πολλές επιλογές του, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε το πολιτικό θάρρος να βάλει πλάτες στα δύσκολα, δεν κρύφτηκε, ανέλαβε ιστορικές ευθύνες με προσωπικό κόστος.Αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας, ο Βενιζέλος πρέπει να στηριχθεί, καταρχήν από το ίδιο του το κόμμα, από τα παλιά και τα νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Γιατί η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο ανάγκη από ποτέ τη σύνθεση και τη συνεργασία δυνάμεων. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι»
Epikairo: To βέβαιο είναι ότι η στήριξη Ψωμιάδη σε Βενιζέλο μόνο κακό τού κάνει. Δε θα σταθώ στη δήλωση αλλά θέλω να σχολιάσω τη γνωστή καραμέλα την οποία επαναλαμβάνει σε αυτή την περίπτωση και ο Ψωμιάδης, ότι ο Βενιζέλος ανέλαβε τις ιστορικές ευθύνες που του αναλογούσαν με μεγάλο προσωπικό κόστος.
Αν θεωρείται κόστος η ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, η συμετοχή στην κυβέρνηση, η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αυτή του υπουργού εξωτερικών, εκπροσωπώντας ένα κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, τότε, ποιο θα μπορούσε να είναι το όφελος;

Μπορεί ο Βενιζέλος να ονειρεύεται ακόμη και τη θέση του πλανητάρχη αλλά στη δεδομένη χρονική συγκυρία η αλήθεια είναι ότι έχει κερδίσει πολύ περισσότερα απ᾽ όσα πολιτικά τού αναλογούν. Οπότε, ας αφήσει αυτός, οι συνεργάτες του και οι συγκυριακοί υποστηρικτές του τα περί προσωπικού κόστους και ας πάψουν να μυρικάζουν τις ιστορικές ευθύνες διότι δεν έχει μείνει κατσίκα για κατσίκα ζωντανή στους γείτονες και κείνος έχει γεμίσει την αυλή του με ένα κοπάδι.


http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα