Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Επιμένει ο Χατζηνικολάου να χτυπά τον ΓΑΠ, έστω και χωρίς είδηση.


Γράφτηκε από Επίκαιρο-s
Αυτό είναι το αυριανό πρωτοσέλιδο της RealNews. Θα μπορούσε να έχει τίτλο ''Χωρίς είδηση'' αλλά του Νίκου του αρέσει να παίζει με τις σκιές.
Παραθέτουμε απόσπασμα από τη σκληρή ανακοίνωση που δικαίως εξέδωσε το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και το δικό μας σχόλιο:
[...] Η εφημερίδα Realnews, σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το οποίο και προβάλει σαν κεντρικό θέμα στο αυριανό πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου», επέλεξε από το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ΙΑΠ!
Είναι προφανές ότι, η είδηση που προβάλει, είναι απολύτως σωστή. Πράγματι το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο Ίδρυμα.
Ωστόσο, η εφημερίδα δεν έπραξε όπως όφειλε τα αυτονόητα. Δεν έκανε την έρευνα που επιβάλλει η δεοντολογία προκειμένου να καταγράψει και το αποτέλεσμα του ελέγχου. Δηλαδή, ότι όλα ευρέθησαν εντάξει, ώστε η αλήθεια να είναι παρούσα και ο τίτλος ολόκληρος: Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο ΙΑΠ και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.Μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ ή στο ΙΑΠ, θα ήταν αρκετή για να λάβει την σωστή απάντηση.
Σκοπός όμως ήταν, μέσα από την απλή παράθεση ενός γεγονότος, να μείνει σκιά [...]

Εpikairo: Ο Χατζηνικολάου ήταν επί χρόνια η φωνή της αλήθειας στην Ελληνική Τηλεόραση. Παρά τις γνωστές πολιτικές του πεποιθήσεις [κυρίως λόγω οικογενειακής καταγωγής και όχι πολιτικής δράσης], το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που συντόνιζε ήταν ισορροπημένο, αντικειμενικό σε μεγάλο βαθμό και ποιοτικό. Βέβαια, ο Χατζηνικολάου πάντα επέλεγε δίπλα του ένα πρόσωπο για τη λάντζα του λαϊκισμού, αυτόν που θα φέρει τα νούμερα με φωνές. Κάποτε ήταν ο Κακαουνάκης, τώρα είναι ο Τράγκας. Ο ίδιος; Κρατούσε το προφίλ του αντικειμενικού δημοσιογράφου ως εικόνισμα και οφείλω να τον συγχαρώ γι᾽ αυτό. Άλλωστε, ήταν και η κύρια επιλογή μου, ως τηλεθεατή, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Επιπρόσθετα, ήταν και παραμένει ένας εξαιρετικά ικανός δημοσιογράφος [δε χάνεται αυτό παρά τις όποιες κωλοτούμπες], ο οποίος θα μπορούσε να κρατήσει ψηλά την ελληνική δημοσιογραφία εν καιρώ κρίσης και να την προφυλάξει από τον διασυρμό των εθνικιστικών αλαλαγμών. Εν αντιθέσει, ο ίδιος επέλεξε ένα δρόμο ο οποίος δεν του πάει ούτε στο ελάχιστο, άφησε το παπιγιόν, έβαλε στα «γεράματα» το φουλάρι και ανέβηκε στα κάγκελα του αντιμνημονιακού αγώνα, γεμίζοντας τους σοσιαλμιντιακούς λογαριασμούς του με followers και friends.
Παράλληλα, αποφάσισε να κρατήσει σταθερές τις απόψεις του για τους πρωθυπουργούς αυτής της χώρας, ανεξάρτητα από τα γεγονότα. Συμφωνεί με τη Μάρα Ζαχαρέα και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο για τον Καραμανλή. Συμφωνεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τον Παπανδρέου. Όπως κάποτε συμφωνούσε με τον Μιλτιάδη Έβερτ για τον Σημίτη. Απέμεινε η συμφωνία με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και θα είμαστε έτοιμοι να σας ''σφυρίζουμε'' τα πρωτοσέλιδα της κυριακάτικης RealNews από την Παρασκευή.

- Πήγαινέ το αλλιώς, Νίκο. Καλά τα νούμερα, μα σαν χαθεί ο σεβασμός, όσα και αν είναι τα μηδενικά στο τέλος, δε θα φτάνουν για να κρυφτείς από την απαξία του πνεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα