Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κλείνει το «μαγαζί» ο Βενιζέλος!

Κλείνει το «μαγαζί» ο Βενιζέλος!Μυστικό σχέδιο για κοινό ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών με τη ΝΔ!
Αφού μπήκε στην κυβέρνηση και μάλιστα από την θέση Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωερικών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει «γράψει στα παλαιότερα των υποδυμάτων» του το κόμμα!
Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε τα ίδια τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι βλέπουν το άλλοτε κραταιό κόμμα να έχει μετατραπεί σε «κόμμα – απόκομμα» και ουρά της Νέας Δημοκρατίαςχωρίς φυσικά να μπορούν να το χωνέψουν. Η πλήρης πολιτική και ιδεολογική προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί πολλές αναταράξεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν ένα σχέδιο πίσω απ΄ όλο αυτό, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εκτέλεση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος έχοντας πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πρώτη δύναμη, τα παίζει όλα για όλα για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του, ωστε την επόμενη μέρα των εκλογών- όποτε κι αν αυτές γίνουν- να έχει καβατζώσει ένα θεσμικό αξίωμα, το οποίο προφανώς θα του το έχει «χαρίσει» ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι μάλιστα τέτοιος ο πανικός του κ. Βενιζέλου πουσπεύδει άρον άρον να "βολέψει" τους δικούς του- βλέπε Παπουτσής, και πληροφορίες λένε ότι ακολουθούν κι άλλοι- σε θέσεις που θα τους δίνουν έναν μισθό και θα τους διατηρήσουν τρόπον τινά στα δημόσια πράγματα, όταν πλέον το ΠΑΣΟΚ θα πάψει να υπάρχει. Ο κ. Βενιζέλος πορεύεται με την προοπτική ότι οι μέρες του ΠΑΣΟΚ είναι μετρημένες, και γι΄αυτό έχει μετατρέψει το κόμμα σε "όχημα" για την ικανοποίηση των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών για την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα μάλιστα με το σενάριο που διακινείται έντονα την τελευταία περίοδο, ο κ. Βενιζέλος - στο όνομα και πάλι της εθνικής σωτηρίας και της... ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας - φέρεται να έχει συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά ακόμα και το θέμα της καθόδου των δύο κομμάτων με κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές!
Αν αυτό συμβεί - που θεωρείται πολύ πιθανό αν ο κ. Σαμαράς καταφέρει να κάμψει τις εσωκομματικές αντιδράσεις στο κόμμα του- τότε το ΠΑΣΟΚ θα θεωρείται ότι έχει βάλει οριστικά «λουκέτο». Η κινητικότητα πάντως στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ από στελέχη που αναζητούν το πώς θα κινηθούν σε ένα κόμμα του οποίου ο Πρόεδρος το οδηγεί για... "φούντο", είναι μεγάλη.
Ωστόσο, αν κάτι παραμένει ζητούμενο είναι η στάση που θα κρατήσει τελικά η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, αφού πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Βενιζέλος έχει αγκιστρωθεί στην πλειοψηφία της ΝΔ ως μία δική του προσωπική «σανίδα σωτηρίας».
Όμως για πόσο ακόμα ο απλός κόσμος της ΝΔ θα ανέχετε το βουλιμικό ΠΑΣΟΚ να ροκανίζει την ηθική υπεροχή της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα