Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Παπακωνσταντίνου: Τι θα έκανα αν γύριζα το χρόνο πίσω

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», o Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρεί ότι είναι το ιδανικό θύμα, που είχε άγνοια κινδύνου και αν γύριζε το χρόνο πίσω, θα χειριζόταν διαφορετικά την κατάσταση, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του, αλλά επιμένει πως όλα τα κόμματα αναζητούσαν κάποιον για να τιμωρηθεί προκειμένου να καταλαγιάσει ο θυμός του κόσμου.

Λίγες ημέρες μετά την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα μελετήσει την ογκώδη δικογραφία των περίπου 20.000 σελίδων ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει την ευθύνη του για το ότι δεν βρέθηκε το πρωτότυπο CD, αρνείται ότι το έχασε εσκεμμένα και επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση των ποσών που δεν δικαιολογούν οι συγγενείς του με την αφαίρεση των ονομάτων τους από τη λίστα. 
Ο Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει πως είχε άγνοια κινδύνου. «Αν ήμουν παλιά καραβάνα θα το χειριζόμουν αλλιώς. Αυτό που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ήταν ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση για τη λίστα Λαγκάρντ»..
Σε ερωτηση για το τι θα έκανε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, απαντά ότι θα έδινε λιγότερη σημασία στην αξιοποίηση των πληροφοριών και τη διαφύλαξη του απορρήτου και περισσότερη στην τυπικότητα, ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του, ενώ προσθέτει πως αν μπορούσε να επιλέξει, δεν θα γινόταν υπουργός Οικονομικών καθώς ένα άλλο υπουργείο ή η παραμονή στις Βρυξέλλες θα τον είχε προστατεύσει προσωπικά.
Επίσης, ο Παπακωνσταντίνου εξομολογείται πως είναι δύσκολο να βρει δουλειά στην Ελλάδα, καθώς οι πόρτες των μεγάλων διεθνών οργανισμών είναι κλειστές μέχρι να ξεκαθαρίσει η δικαστική περιπέτεια. Η επαγγελματική του ενασχόληση προς το παρόν είναι ένα «ελαφρύ consulting» στο εξωτερικό σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να μάθουν για την κατάσταση στη χώρα. Κατά τα λοιπά, βιώνει μια ασφυκτική καθημερινότητα αφού όπως λέει «Δεν πάω ούτε ένα σινεμά, είμαι στο σπίτι ή σε σπίτια φίλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα