Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κατά πλειοψηφία συντάχθηκε ο προϋπολογισμός 2015 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Τριφυλίας, χθες το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, είπε ότι το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 21.555.985,88, σημειώνοντας: «Είναι ισοσκελισμένος και ρεαλιστικός μετά τις οδηγίες του πήραμε από το Παρατηρητήριο. Έχουν συμπεριληφθεί όλες οι υποχρεωτικές δαπάνες. Για τη σύνταξή του ελήφθησαν υπόψη το επτάμηνο εσόδων του 2013, το επτάμηνο εσόδων 2014, η θετική διαφορά αυτών των δύο προστέθηκε στο οικονομικό έτος ’13 και έτσι διαμορφώθηκε ο προϋπολογισμός του 2015».
Ακολούθως, διάβασε την ανακεφαλαίωση του προϋπολογισμού, η οποία έχει ως εξής: τα τακτικά έσοδα ανέρχονται 7.473.595,30 ευρώ, τα έκτακτα σε 3.247.433,84 ευρώ, τα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών (ΠΟΕ) σε 1.145.315,59 ευρώ, από δάνεια και απαιτήσεις σε 3.003.972,46 ευρώ, από εισπράξεις υπέρ δημοσίου και τρίτων σε 2.291.337,69 ευρώ και το χρηματικό υπόλοιπο σε 4.394.33 ευρώ (που είναι χρηματικό υπόλοιπο Ιουλίου 2014).
Για έξοδα, είπε: «Τα έξοδα χρήσης προσδιορίζονται σε 8.841.793,57 ευρώ, οι επενδύσεις σε 3.850.311,49 ευρώ, οι πληρωμές ΠΟΕ στα 8.508.796,84 ευρώ και αποθεματικό 355.083,98 ευρώ».Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τη διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου και τις δύο προϊσταμένες, εσόδων – εξόδων, καθώς και όλο το προσωπικό, διότι «ο προϋπολογισμός είναι μια συλλογική εργασία από το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου».
Ακολούθως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, έκανε ερωτήσεις σχετικά με το σύνολο εσόδων προηγούμενης χρήσης, καθώς και αυτά του 2015 και τη διαφορά που υπάρχει, με την κα Πανουσιοπούλου να σημειώνει: «Ως προς το 2014 υπάρχει καλύτερη ανταπόκριση στο ταμείο του Δήμου. Η θετική διαφορά προστέθηκε στα έσοδα του ’13».
Επίσης, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με ερωτήματά του και για τα ληξιπρόθεσμα.
Με έμφαση ο κ. Ανδρινόπουλος, συνεχίζοντας, ρώτησε: «Το τεχνικό πρόγραμμα έχει μπει όπως το έχουμε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ή έχουν γίνει αλλαγές;». «Το τεχνικό πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί στον προυπολογισμό μας σύμφωνα με την απόφαση Δ.Σ.», είπε η κα Πανουσιοπούλου, με τον κ. Ανδρινόπουλο να επιμένει: «Όπως το ψηφίσαμε, δεν έχει καμία αλλαγή;» και την κα Πανουσιοπούλου να απαντά: «Εμείς δεν έχουμε καμία αλλαγή! Εμείς λάβαμε υπόψη τις ενημερώσεις που μας ήρθαν από τα Τμήματα συν ό,τι ψηφίσαμε».
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης είπε πως «ο προϋπολογισμός είναι ένας οικονομικός χάρτης του Δήμου ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να τροποποιηθεί» και ρώτησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες τι διεκδικεί ο Δήμος να πάρει από οφειλές και τι οφείλει ο ίδιος, με τη διευθύντρια να του απαντά πως μέχρι στιγμής οφείλουν στο Δήμο περί τα 3.5 εκ. ευρώ και ο Δήμος οφείλει περίπου 3,5 εκ. ευρώ.
Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Ανδρινόπουλος, κι απαντώντας στην αναφορά του κ. Μερκούρη ότι ο προϋπολογισμός ανά πάσα στιγμή τροποποιείται, είπε: «Αυτό είναι κάτι που δε νομίζω ότι θα πρέπει πάντα να το έχουμε στο μυαλό μας και να κάνουμε έναν προϋπολογισμό πρόχειρο, αφού έχουμε το δεδομένο ότι θα τροποποιείται. Κι αυτό που λέω δεν έχει σχέση με την υπηρεσία, έχει σχέση με την πολιτική Αρχή του Δήμου, τι επιδιώκει να κάνει φτιάχνοντας έναν προϋπολογισμό ή ένα τεχνικό πρόγραμμα».
Ο ίδιος είπε, μεταξύ άλλων, πως δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό, όπως δεν ψήφισε και το τεχνικό πρόγραμμα, για τους λόγους που είχε αναφέρει στη συνεδρίαση επί του Τ.Π.
Εκτός μικροφώνου σημείωσε πως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον προϋπολογισμό θα γίνει περισσότερη συζήτηση.


του Ηλία Γιαννόπουλου  
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα