Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Λύματα του βιολογικού σε χωράφια των Φιλιατρών

Λύματα του βιολογικού σε χωράφια των Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον  Σε χωράφια και στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο βιολογικό καθαρισμό Φιλιατρών καταλήγουν λύματα της πόλης από φρεάτιο που κατά καιρούς πλημμυρίζει δίπλα από αντλιοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τον βιολογικό.
Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική από την δυσοσμία και τα λύματα που έχουν πλημμυρίσει δρόμο και χωράφια. Χαρακτηριστικό είναι πως όποιος αναγκάζεται να περάσει από το σημείο πεζός ή με όχημα για να πάει στα κτήματα και τις καλλιέργειές του πρέπει να περάσει πάνω από τα λύματα, κάτι το οποίο διαπιστώσαμε και εμείς που βρεθήκαμε στο σημείο μετά από έντονα παράπονα κατοίκων. Φρεάτιο που βρίσκεται κοντά στο αντλιοστάσιο φαίνεται ότι έχει υπερχειλίσει και από ό,τι είδαμε μέχρι και χθες δεν είχε σφραγιστεί καθώς ήταν ακόμη ανασηκωμένο.
Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο ωστόσο δεν είναι τωρινό και φαίνεται να ξεκινά από το γεγονός ότι στο δίκτυο αποχέτευσης της πόλης καταλήγει μεγάλος όγκος ομβρίων υδάτων είτε από παράνομες συνδέσεις είτε από διασταύρωση των δύο δικτύων. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι χρειάζεται παρέμβαση και να διαχωριστούν τα όμβρια από τα λύματα ώστε και πρόβλημα να μην υπάρχει αλλά και να λειτουργεί ο βιολογικός καλύτερα. Ενδεικτικό είναι ότι το πρόβλημα οξύνθηκε μετά την έντονη βροχόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας όπου ο όγκος του νερού που έφτανε στον βιολογικό πολλαπλασιάστηκε, ενώ όπως μας είπαν πρόβλημα υπάρχει κάθε φορά που βρέχει πολύ. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι την κατάσταση  επιδείνωσε και πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο φλοτέρ του αντλιοστασίου το οποίο πάντως αποκαταστάθηκε.
    Click to enlarge image limata1.jpg
  • Click to enlarge image limata2.jpg
  •  


Κ.Μπ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/51198-lymata-viologikoy-xwrafia-filiatra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα