Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το «κρίμα» του πρώην υπουργού…


Με ένα κείμενο 224 λέξεων απαντά σε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Χαριλάου Τρικούπη, όπως διατυπώθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που εκδόθηκε μόνο και μόνο για να «απαντήσει» στον Θάνο Μωραΐτη, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Σωκράτης Ξυνίδης.99
Υπό τον τίτλο «κρίμα», ο πρώην υπουργός καλεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης να πουν τα ονόματα αυτών που ισχυρίζονται ότι υπονομεύουν την προσπάθεια του λαού και ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και των συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών, περιγράφοντας στο κείμενό του, χωρίς να τον κατονομάζει, ως έναν από αυτούς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Αν έχουν τα κότσια ας πουν και ονόματα. Να πουν στον ελληνικό λαό -τον οποίο επικαλούνται - ποιοί "υπονομεύουν την προσπάθειά του". Μήπως αυτοί που σέρνουν τη χώρα στις πολύ πιθανές πρόωρες εκλογές προκειμένου να παίξουν το τελευταίο χαρτί παραμονής στην εξουσία με πρόσχημα την εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας;  Ποιοί "ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ .... στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών"; Μήπως αυτοί που
απογειώνονταν από τις Κάννες για Αθήνα Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσγειώνονταν καμικάζι της αποδόμησης της ελληνικής κυβέρνησης από τους Μέρκελ-Σαρκοζί; Αυτοί που τη μια μέρα επιχειρηματολογούσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπέρ της απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επόμενη καταφερόντουσαν κατά της απόφασης αυτής;», ρωτά ο κ.Ξυνίδης, συμπεραίνοντας ότι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
Όσο για το επιχείρημα ότι το 2015 δεν είναι 2009-2010, απαντά ότι είναι πολύ χειρότερα, κάνοντας λόγο για περιρρέοντα ‘φασισμό’ και σχολιάζοντας πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  εξελίσσεται στον υπέρμαχο του παλαιοκομματικού κατεστημένου στη χώρα. Εκφράζει δε την ελπίδα του στις επερχόμενες εκλογές να μην χρησιμοποιήσει τον τίτλο του ΠΑΣΟΚ. Να επιλέξει αυτόν της ΔΗΠΑΡ ή κάποιον άλλο, αφήνοντας τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ …στην καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα