Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δεν κάνει πίσω ο Παπανδρέου : Πότε θα γίνουν τα “αποκαλυπτήρια” του κόμματος του;

Τσάμπα παλεύουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μεταπείσουν τον Γιώργο Παπανδρέου και να μην προχωρήσει τελικά στην ίδρυση νέου κόμματος…

«Ο Γιώργος δεν κάνει πίσω» τονίζει στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και εκ των πρωταγωνιστών της νέας κίνησης.
Μάλιστα, προσθέτει ότι «όσο ο Παπανδρέου βλέπει να τον παρακαλάνε, για να διατηρήσουν τις θεσούλες τους, τόσο περισσότερο εξοργίζεται»!
Η αντίδραση αυτή και το σαφές μήνυμα που περιέχει, έρχεται ως «απάντηση» της πλευράς Παπανδρέου στις ασφυκτικές πιέσεις των τελευταίων ωρών, από σειρά ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διασπαστεί η παράταξη.
«Δεν υπάρχει παράταξη στο 4%» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της πρωτοβουλίας Παπανδρέου και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση: «Η παράταξη θα γίνει από την αρχή. Με συγκρούσεις και ρήξεις, όχι με συναλλαγές και διαπραγματεύσεις».
Υπογραμμίζει, δε, ότι «όπως όλοι οι Παπανδρέου ιστορικά, έτσι και ο Γιώργος θα ξεκινήσει κόντρα στους πάντες και θα ιδρύσει την παράταξη από την αρχή».
Σημειωτέον, ότι το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγο μετά την ατελέσφορη ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή, που σήμανε και την προσφυγή σε εκλογές, στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μανιάτης και άλλοι πήγαν στο γραφείο του κ. Παπανδρέου και του ζήτησαν επίμονα να μην επιχειρήσει την ίδρυση νέου κόμματος.
Ο πρώην πρωθυπουργός τους άκουσε ευγενικά, αλλά δεν απάντησε επί της ουσίας το παραμικρό. Όπως λένε όμως συνεργάτες του, οι εκκλήσεις αυτές τον εξόργισαν, παρά του έβαλαν δεύτερες σκέψεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ανακοίνωση του νέου κόμματος δεν θα γίνει τελικά μέχρι την Πρωτοχρονιά, όπως είχε προ ημερών κυκλοφορήσει, αλλά το πιθανότερο στις 3 Ιανουαρίου, για να συμβολίσει, με την επιλογή της νέας χρονιάς, το νέο ξεκίνημα.
Και ίσως με την επιλογή της 3ης, εφόσον έτσι γίνει τελικά, να θυμίζει κάπως την 3η Σεπτέμβρη, την άλλη ιστορική ημερομηνία της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα