Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Η «Σκιά της Σιωπής» στην Κυπαρισσία

Η «Σκιά της Σιωπής» στην Κυπαρισσία Γράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας
στην πόλη όπου διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, καθώς οι πρωταγωνιστές περπατούν στα στενά δρομάκια της Ανω Πόλης όπως και στη γύρω περιοχή, και κυρίως στο χωριό Αετός.
Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία κεντημένη στο καμβά της Ιστορίας, είπε μιλώντας για το βιβλίο η γενική γραμματέας της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου. Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για ένα ερωτικό αντιπολεμικό μυθιστόρημα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη νεαρή συγγραφέα και στην ποιότητα του πρώτου αυτού δημιουργήματός της.
«Τέτοια βιβλία, τολμώ να πω, όπως και άλλα ανάλογου περιεχομένου και επιπέδου, έχουν θέση δίπλα από τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας , της Αλγεβρας, των Αρχαίων», τόνισε ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς που μίλησε επίσης για το βιβλίο και τη συγγραφέα - λέγοντας πως πρόκειται για ένα γνήσιο πατριωτικό, φιλειρηνικό, αντιφασιστικό λογοτεχνικό βιβλίο.
Η ίδια η συγγραφέας, συγκινημένη από την παρουσία του κόσμου αλλά και για το γεγονός ότι
παρουσιάζει το βιβλίο της στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του, σημείωσε ότι η αφορμή για να το γράψει ήταν όταν μια δύσκολη μέρα στο γραφείο της την επισκέφτηκε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, με τον οποίο ένιωσε μεμιάς μια ξαφνική έλξη. Χωρίς να γνωρίζονται από πριν μίλησαν για πολλά πράγματα, αναφέρθηκε στο παρελθόν του, στις δυσκολίες την εποχή του πολέμου και του εμφυλίου που ακολούθησε, αλλά και στον έρωτα την εποχή εκείνη. Και ειδικά στον ανεκπλήρωτο έρωτά του για μια 18χρονη τότε κοπέλα. Αυτό αποτέλεσε και την έμπνευσή της, όπως ανέφερε η ίδια η κ. Καραγιάννη.
Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί της «Θεατρικής Διαδρομής» Μαρία Τουμπούρου και Παναγιώτης Αναστασόπουλος, ενώ την παρουσίαση συντόνισε η Διονυσία Χρυσομπόλη, φωτογράφος - σκηνοθέτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ «Μεσσηνία Οψεις». Τη συγγραφέα καλωσόρισε στο χώρο του «Τρενοτεχνείου» ο Νίκος Καλογερόπουλος.
Κ.Μπ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/63003-skia-tis-siwpis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα