Κυριακή 3 Μαΐου 2015

«Παράνομο που δεν απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων»… σε Δημοτικό Συμβούλιο

Μείζον ζήτημα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τέθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινή συνεδρίασης του Σώματος, με αφορμή το γεγονός ότι δεν απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά, κάτι που συνιστά, πέραν όλων των άλλων, ακόμη και παράβαση καθήκοντος!
Το ζήτημα έθεσε ο Σωτήρης Μπακούρος, με αφορμή τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αναφορά του στο ιστορικό των αποφάσεων για το θέμα, με πρώτη εκείνη του 2012, 33 σελίδων, όπου αναφέρονται όλα όσα ειπώθηκαν, καταγράφηκαν και απομαγνητοφωνήθηκαν, και καυτηριάζοντας το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή του 2012 αλλά και του Νοεμβρίου του 2014, δεν εφαρμόστηκαν, αφού με την απόφαση του Νοεμβρίου του 2014 για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποφασίστηκε η επικαιροποίηση και άμεση εκτέλεση της απόφασης του 2012!
«Πού είναι τα πρακτικά της συνεδρίασης; Τι είπαμε;», ρώτησε ο κ. Μπακούρος, τονίζοντας με ένταση πως «είναι παράνομο αυτό που κάνετε. Πού είναι οι απόψεις, οι τοποθετήσεις μας; Τα πρακτικά;».
Απαντώντας ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας είπε: «Δεν έχουμε σύστημα απομαγνητοφώνησης. Εάν, όμως, οι επικεφαλής ή κάποιος σύμβουλος όταν κάνει μια τοποθέτηση, θέλει να γραφτεί η αιτιολόγηση, η τοποθέτηση, η εισήγησή του...», αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπακούρου: «Ποιος το λέει αυτό;». Ο κ. Καλκαβούρας συνέχισε αναφέροντας: «Οι κασέτες υπάρχουν, όμως δε γίνεται απομαγνητοφώνηση» και ύστερα από αντιδράσεις και παρεμβάσεις από την αντιπολίτευση, συμπλήρωσε: «Θέλετε να γίνεται απομαγνητοφώνηση; Να το δούμε... Δεν το θέσατε από την αρχή. Είναι ένα επιπλέον έξοδο. Βεβαίως και να το κάνουμε. Να δούμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο Δήμος...».
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως πράγματι παλιά γινόταν απομαγνητοφώνηση από εταιρεία, αλλά έπειτα από αλλαγή νόμου, ο Επίτροπος δεν ενέκρινε τέτοια δαπάνη.
Αυτό είναι αναλήθεια, έλεγαν εκτός μικροφώνου, από την αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως υπάρχουν μια σειρά αποφάσεων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων για ανάθεση ύστερα από διαγωνισμό σε εταιρείες να κάνουν απομαγνητοφώνηση πρακτικών συνεδριάσεων θεσμικών Οργάνων ΟΤΑ, που είναι υποχρεωτικές από το νόμο!
«Όποιος θέλει, μπορεί να λέει και να γράφεται στα πρακτικά», είπε ο κ. Καλκαβούρας, με τον κ. Ανδρινόπουλο να του απαντά πως δε γράφτηκε η θέση του στην προηγούμενη απόφαση για τα απορρίμματα, παρότι το ζήτησε!
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ουσιαστικά άφησε ακάλυπτο, αν όχι "άδειασε" κανονικά με εύσχημο τρόπο, τον πρόεδρο του Σώματος, που είναι ο αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την τήρηση της νομιμότητας των συνεδριάσεων και αποφάσεων, λέγοντας: «Το Δημοτικό Συμβούλιο, κε πρόεδρε, είναι αυτοτελές» και «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να είμαστε αρωγοί»!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

 0  12


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.


Εικόνα πρόκλησης reCAPTCHA





Νέα πρόκληση
Ηχητική πρόκληση
Βοήθεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα