Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Στίγκλιτς: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δίκιο η λιτότητα καταστρέφει τη χώρα

Στίγκλιτς: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δίκιο η λιτότητα καταστρέφει τη χώρα - Media

«Είδα τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακές, όμως η λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας», υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος υποστήριξε ότι πρέπει να μπει τέλος στην πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. «Το ΑΕΠ της χώρας έχει πέσει κατά 25% από το σημείο που ήταν πριν από την κρίση. Όταν άρχισε η κρίση το 2010 το ελληνικό χρέος ήταν στο 110% του ΑΕΠ, σήμερα είναι πολύ χειρότερο εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος είπε ότι από οικονομικής άποψης η ελληνική κυβέρνηση έχει δίκιο,
«πολλοί οικονομολόγοι είχαμε πει ότι το πρόγραμμα που επιβάλλεται στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει και όντως έχει οδηγήσει σε μία καταστροφή» είπε ο Joseph Stiglitz.
«Πρέπει η Ευρώπη να κατανοήσει ότι η επιμονή στην λιτότητα είναι λάθος. Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να αρνείται ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα είναι λάθος. Αυτή η κατάσταση καταστρέφει την Ελλάδα, καταστρέφει το μέλλον της χώρας» πρόσθεσε.  Ο καθηγητής τόνισε ότι πιθανή χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα