Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

«Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος, ο Σόιμπλε πάλι»…: Το λέει ο Στίγκλιτς που δεν είναι νομπελίστας όπως ο Αδωνις (δείτε βίντεο)

ΒαρουφάκηςΜε τα θερμότερα λόγια μιλά ο Τζόζεφ Στίγκλιτς για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Είναι καλός οικονομολόγος», τονίζει ο αμερικανός νομπελίστας σε συνέντευξή του για το νέο του βιβλίο «The Great Divide», λέγοντας, μάλιστα. παράλληλα ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις ικανότητες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως οικονομολόγου.
«Βασικά ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος, για την περίπτωση της Γερμανίας ...δεν θα πω τίποτα», αναφέρει ο κ. Στίγκλιτς γελώντας ειρωνικά.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να υπάρξει μια νέα καταστροφή για την Ευρώπη ο οικονομολόγος σημειώνει πως δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη Τύπου. Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον Σόιμπλε. Έχω να σας πω πως είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά την στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα. Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει είναι τόσο μεγάλες, οι αντιλήψεις τους για το τι είναι καλά οικονομικά», συμπληρώνει ο κ. Στίγκλιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα