Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Κωνσταντίνος Μπρουμίδης «Ο ξεχασμένος Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ» Ομιλητής ο Φιλιατρινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.


ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ                  Κυπαρισσία, 11.05.2015


                       ΔΕΛΤΙΟ   TYΠΟΥ


Η  Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση  - AHEPA τιμά την μνήμη και  το έργο του  Έλληνα ζωγράφου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη, καταγόμενου από τα Φιλιατρά, ο οποίος διακόσμησε τον τρούλο του Καπιτωλίου της Ουάσιγκτον τον 19ο αιώνα.
Διοργανώνει διάλεξη στις 13/05/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.45 μ.μ., στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής – Σταδίου 13 στην Αθήνα, με θέμα :  

Κωνσταντίνος Μπρουμίδης
«Ο ξεχασμένος Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ»
Ομιλητής ο Φιλιατρινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται το Προεδρείο της ΑΗΕΡΑ από την Αμερική, προεξάχοντος του Υπάτου Προέδρου κ. Phillip T. Frangos.

Ο Κων/νος Σταύρου Μπρουμίδης, του οποίου η βασική πηγή έμπνευσης
ήταν τα ελληνικά ιδεώδη της ελευθερίας, ο ελληνικός πολιτισμός και η μυθολογία, καταξιώθηκε ως ένας από τους καλύτερους ζωγράφους της εποχής του. Συντήρησε έργα του Ραφαέλο και του Μιχαήλ Άγγελου στη Ρώμη και δημιούργησε αριστουργήματα, μεταξύ των οποίων οι εκκλησιαστικές εικόνες της Σταύρωσης του Ιησού στον Ι.Ν. του Αγίου Στεφάνου, η Αγία Τριάδα στο Μητροπολιτικό Ναό της Πρωτεύουσας του Μεξικού. Διαχρονικό του έργο αιώνες μετά παραμένει η αναμόρφωση του Καπιτωλίου των Η.Π.Α. Το γεγονός ότι κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του σ’ ένα κτίριο μεγάλης συμβολικής αξίας για την Αμερική, η οποία  και τον αναγνώρισε, αποκαλώντας τον Μιχαήλ Άγγελο του Καπιτωλίου, προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στο έργο του.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.


Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνιών
Δήμου Τριφυλίας
Τηλ. επικοινωνίας 2761360720

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα