Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ποινή κάθειρξης 8 ετών στον Χάρη Τομπούλογλου για το... φακελάκι των 25.000 ευρώ

Χάρης Τομπούλογλου
Η ΠΟΙΝΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ – ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΩΝ 25.000 ΕΥΡΩ
Την ετυμηγορία του για την περιβόητη υπόθεση με το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με «πρωταγωνιστή» τον τότε πρόεδρο του νοσοκομείου, Χάρη Τομπολούγλου, ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο των κατηγοριών για απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία και οπλοκατοχή τον πρώην προέδρο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου.
Στον Χάρη Τομπούλογου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και τριών μηνών
με αναστολή, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 40.300 ευρώ.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να ζήτησε 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία. Ο κατηγορούμενος δε θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς η έφεσή του έχει αναστέλλουσα ισχύ, ενώ οι δικαστές του επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σε ποινή 5 ετών και 7 μηνών με αναστολή στην έφεση καταδικάστηκε ο συγκατηγορούμενός του και στενός συνεργάτης του κ. Τομπούλογλου, Χρήστος Τριανταφύλλου, ενώ κρίθηκε αθώος ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος.
Οι δικαστές απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκαν οι καταδικασθέντες.
Μετά την έκδοση της απόφασης, ο Χάρης Τομπούλογλου απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου δήλωσε:
«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα