Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Λαφαζάνης για Ζωή: 'Ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της'


Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσαν Λαφαζάνης 
και Αλαβάνος στο περιθώριο του φεστιβάλ 
Αριστερής Ανασύνθεσης.
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει πολύ σκληρά μέτρα που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό, διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, επισημαίνοντας «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κανένα πρόβλημα». Πρόσθεσε δε, ότι χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, όχι για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να φύγουν και οι δύο, η Ελλάδα να απαλλαγεί από το μνημονιακό μπλοκ, από όλους τους μνημονιακούς και τα μνημονιακά κόμματα».
«Υπάρχει εναλλακτική λύση με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με έξοδο από την ευρωζώνη, με
διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με εθνικοποίηση των τραπεζών, με στήριξη μισθών και συντάξεων, με επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων. Η χώρα αυτή την ώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΕΑΜ, ένα πλατύ, ευρύ εθνικό μέτωπο, κοινωνικό μέτωπο, ταξικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσουμε να ανασάνουμε», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δήλωσε «ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της».
Την άποψη ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο διατύπωσε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» Αλέκος Αλαβάνος, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επαγγελματικά λέει ψέματα».
«Διότι είναι πολύ σαφές και για αυτό έχει αυτόν τον πανικό η κυβέρνηση... ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά ταυτόχρονα νέα μέτρα, μεταρρυθμιστικά, όπως λέει, που θα κάνουν την οικονομία λειτουργική, καταλαβαίνετε ότι στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ημέρα νωρίτερα», υπογράμμισε.
«Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη Αριστερά που δεν προδίδει, που κρατάει τον λόγο της, που μιλάει με καθαρά χαρτιά και είναι έντιμη απέναντι στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα