Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Μάρδας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls, οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνται!

ΝΕΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣΜάρδας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls, οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνται!
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι στην ουσία δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls από τη στιγμή που η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα εξυπηρετείται, προκαλώντας αίσθηση.
Πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους. Αντίθετα η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη είπε πως εάν μέχρι το τέλος του μήνα κλείσει η συμφωνία τότε μετά από τέσσερις μήνες, δηλαδή περίπου μέχρι τον Σεπτέμβριο θα αρθούν και τα capital controls.
Παράλληλα, κατά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence
and Navigation for new trade, investment and startups» στη γερμανική πρωτεύουσα, ο κ. Μάρδας τόνισε πως η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ, άνω των 100 δισ. ευρώ έως το 2022.
Όπως ανέφερε, πρακτικές για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα είναι:
  •     η αδειοδότηση σε 6-8 μήνες
  •     η προσέλκυση διεθνών εταιρειών που δεν έχουν παρουσία στα Βαλκάνια ή την Τουρκία
  •     οι επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας λόγω του υφιστάμενου δικτύου ιαματικών πηγών στην Ελλάδα
  •     οι χαμηλές τιμές για την αγορά εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων στις βιομηχανικές ζώνες της χώρας
Εξηγώντας «γιατί να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα», αναφέρθηκε στη στρατηγική θέση της χώρας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και στους ισχυρούς επιχειρηματικούς και πολιτισμικούς δεσμούς με όλες τις χώρες της περιοχής.
Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα μας είναι φυσικό σημείο εισόδου στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη για το παγκόσμιο εμπόριο από την Ανατολή, ενώ επισήμανε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του ΟΟΣΑ ως προς την εφαρμογή μεταρρύθμισεων και ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις απελευθέρωσης αγορών προϊόντων και υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα