Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Μισθοφόροι της Τουρκίας έσφαξαν δεκάδες άμαχους Κούρδους στο Χαλέπι

Μισθοφόροι της Τουρκίας έσφαξαν δεκάδες άμαχους Κούρδους στο Χαλέπι (βίντεο)
Δεκάδες Κούρδοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα, σκοτώθηκαν την Τρίτη στο Χαλέπι από βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι υποτιθέμενοι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές χτυπώντας την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης.
Οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές, μισθοφόροι της Άγκυρας και της Σαουδικής Αραβίας, βομβάρδισαν στα «τυφλά» την κουρδική συνοικία του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ).
Οι πιο συντηρητικοί υπολογισμοί μιλάνε για 70 νεκρούς αμάχους από τον βομβαρδισμό της Σεΐχ Μακσούντ.

rouketes Ορισμένοι από τους εκτοξευτήρες ρουκετών που χρησιμοποιούν οι «μετριοπαθείς» για να βομβαρδίζουν τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.

«Η κατάσταση μέσα στη Σεΐχ Μακσούντ είναι πολύ κακή, οι επιθέσεις αυτών των ομάδων συνεχίζονται και οι περισσότερες απώλειες είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο αναλυτής κουρδικών θεμάτων Μουτλού Τσιβίρογλου μιλώντας στο ARA News.
«Αυτές οι ομάδες θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της Σεΐχ Μακσούντ με κάθε κόστος. Συνεχώς αυξάνουν τους βομβαρδισμούς της συνοικίας και σκοτώνουν αμάχους», είπε ο Τσιβίρογλου.
«Τα τέκνα του Χαφέζ Αλ Άσαντ που έβγαλαν τα κοστούμια του αραβισμού και φόρεσαν τις κελεμπίες της θρησκείας [είπε αναφερόμενος στους ισλαμιστές] στοχεύουν με το μίσος και τη βρωμιά τους τα κεφάλια των αμάχων», δήλωσε ο Σαρβάν Νταρβίς, διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιλώντας στο ARA News. «Ο αριθμός των μαρτύρων έφτασε τους 70 πολίτες», είπε ο ίδιος.
Οι βομβαρδισμοί στη Σεΐχ Μακσούντ ανέβασαν την ένταση και μεταξύ των κουρδικών κομμάτων της Συρίας. Το σοσιαλιστικό PYD, που ελέγχει τη Ροζάβα και έχει ως ένοπλο βραχίονά του το YPG/YPJ κατηγόρησε το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο (KNC), το οποίο συνεργάζεται με τη συριακή τουρκόφιλη αντιπολίτευση της Συρίας, ως συνυπεύθυνο για τη σφαγή στη Σεΐχ Μακσούντ.
«Είναι απαραίτητο το KNC να δώσει εξηγήσεις, επειδή λέει ότι οι επαναστάτες δεν είναι εξτρεμιστές», είπε ο αξιωματούχος του PYD Ναγουάφ Ξελίλ μιλώντας στο ARA News. «Αυτό είναι τουρκική στρατηγική», τόνισε ο ίδιος.
Το KNC καταδίκασε τους βομβαρδισμούς με θύματα άμαχους πολίτες στο Χαλέπι.
aleppo_kurds5
Οι Κούρδοι απαίτησαν και από τις οργανώσεις της συριακής «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τους βομβαρδισμούς, μιας και ορισμένες από τις ένοπλες ομάδες που επιτίθενται στην κουρδική συνοικία του Χαλεπιού είναι μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
aleppo_kurds4
«Η Σεΐχ Μακσούντ είναι υπό τον έλεγχο του YPG αλλά η Αλ Νούσρα και η Αχράρ Αλ Σαμ [παρακλάδια της Αλ Κάιντα στη Συρία] θέλουν να καταλάβουν τη συνοικία», είπε Κούρδος αξιωματούχος. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη σε αυτή την περιοχή».
Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι «τρομοκρατικές συμμορίες που καθοδηγούνται από την Άγκυρα και το Ριάντ διαπράττουν σφαγές εναντίον Κούρδων πολιτών στη Σεΐχ Μακσούντ» και ζητούν από τα «μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Οι «μετριοπαθείς» φονιάδες της Άγκυρας έχουν αναρτήσει και βίντεο με τους όλμους τους να βαράνε αλύπητα τους Κούρδους αμάχους:
Δείτε πλάνα με τους νεκρούς αμάχους:
Τραυματίες μετά από βομβαρδισμό των τζιχαντιστών στη Σεΐχ Μακσούντ:
 
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα