Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας - Έκαψαν το Α.Τ. Εξαρχείων - Έσπαγαν αυτοκίνητα με βαριοπούλες


- Μέρα μεσημέρι οι αντιεξουσιαστές δρουν ανενόχλητοι και σπέρνουν τον πανικό στους Αθηναίους
- Αναρχικοί τα ξημερώματα του Σαββάτου προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στον ηλεκτρικό στα Πετράλωνα
- Μία ομάδα περίπου 40 ατόμων πετούσαν καρέκλες σε αστυνομικούς της ομάδας, με αποτέλεσμα ένας να πέσει και εν συνεχεία να του κάψουν τη μηχανή
- Ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε συναγερμό καθώς θεωρούν πως υπάρχουν έντονες διεργασίες στον αντιεξουσιαστικό χώρο

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι πλέον δραματική και τα σημερινά σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ του NewsIt το Σάββατο, πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος βρίσκεται σε αναβρασμό και η αστυνομία σε συναγερμό.

Σήμερα μέρα μεσημέρι γύρω στις 15:30 μία ομάδα 40 ατόμων πλησίασε το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων. Με μία αιφνιδιαστική κίνηση άρχισαν να πολιορκούν το κτίριο με βόμβες μολότοφ και πέτρες.
Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό, αλλά οι αντιεξουσιαστές αδιαφορώντας για τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στα Εξάρχεια, με βαριοπούλες έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα, έχουν προκληθεί σοβαρότατες υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό και σε δύο άλλα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Οι δράστες εν συνεχεία εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής και η αστυνομία αυτή τη στιγμή κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι για άγνωστο λόγο ποτέ δεν εντοπίζονται.
Το νέο αυτό σοβαρό επεισόδιο έρχεται σε συνέχεια των καταδρομικών επιθέσεων τη νύχτα από αντιεξουσιαστές προς διάφορους στόχους στο κέντρο της Αθήνας. Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και τη νύχτα του Σαββάτου, όταν οι αντιεξουσιαστές έκαναν επιδρομή στον ηλεκτρικό στα Πετράλωνα και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα.
Λίγα μέτρα πιο εκεί και λίγη ώρα αργότερα, κουκουλοφόροι εντόπισαν δύο μοτοσικλέτες της ομάδας Ζ. Τότε άρχισαν να τους πετούν πέτρες μέχρι και τραπέζια από καφετέριες στο σημείο, με αποτέλεσμα ο ένας αστυνομικός να ανατραπεί. Με τους αντιεξουσιαστές να είναι αγριεμένοι ο αστυνομικός έτρεξε και επιβιβάστηκε στη μηχανή του συναδέλδφου του και εγκατάλειψαν το σημείο για να βρουν ευκαιρία οι αναρχικοί να λαμπαδιάσουν τη μηχανή.
Αυτή η αυξανόμενη ένταση στο κέντρο της Αθήνας έχει προκαλέσει συναγερμό στην αστυνομία. Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το NewsIt ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πως τον τελευταίο καιρό υπάρχουν περίεργες και ύποπτες διεργασίες στον αντιεξουσιαστικό χώρο και φοβούνται πως οι καταδρομικές επιθέσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα