Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πεζοπορία από Περδικονέρι σε Μάλη

 Γράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας
Μια ακόμη καταπληκτική πεζοπορία διοργανώθηκε την Κυριακή το πρωί από τους συλλόγους της Κυπαρισσίας στο βουνό πάνω από το Περδικονέρι, με κατεύθυνση την Μάλη και κατάληξη στις πηγές που βρίσκονται πάνω από το χωριό. Οι ομορφιές της φύσης για ακόμη μια φορά έκαναν την έκπληξη στους περιπατητές και αποκαλύφθηκαν μπροστά τους, κάνοντας ακόμη και τους γνώστες της περιοχής να θαυμάσουν την καταπληκτική τριφυλιακή ανοιξιάτικη φύση, πόσο μάλλον όταν στέκεσαι από ψηλά και θαυμάζεις την υπέροχη θέα και το τοπίο.

Αυτή τη φορά ακόμη περισσότερος κόσμος συμμετείχε στην εκδρομή, ξεκινώντας από τη θέση Αγία Μαύρα με κατεύθυνση την Μάλη. Μετά από πεζοπορία μισής ώρας στο χωματόδρομο, στροφή αριστερά προς το δάσος και εκεί ξεκινούν οι ομορφιές. Πρώτη στάση σε ένα ξέφωτο μπαλκόνι με θέα τα Φιλιατρά και όλο τον κάμπο, τη νήσο Πρώτη και τον κόλπο του Ναβαρίνου. Οσο συνεχιζόταν η πεζοπορία τόσο πιο όμορφη γινόταν. Και κάπου εκεί ξεκινά το τμήμα με τα πανύψηλα δέντρα, περπάτημα σχεδόν μιας ώρας κάτω από τη σκιά τους, μέσα σε ένα πυκνό δάσος, μέχρι που φτάνεις σε έναν άλλο χωματόδρομο. Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις απολαύσει όλες τις ομορφιές και το περπάτημα ολοκληρώνεται, φτάνεις σε ένα ποταμάκι με πανύψηλα πλατάνια. Αλλο τοπίο, άλλες ομορφιές, κρύο τρεχούμενο νερό, ένα κολατσιό και μετά από λίγο φτάνει το φαγητό, κέρασμα των συλλόγων. Είσαι έτοιμος να πάρεις το δρόμο που οδηγεί στο χωριό, όμως ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος πρωτεργάτης της πορείας αυτής, έχει και άλλες εκπλήξεις. Πάμε να δούμε τις πηγές, πανέμορφη εικόνα με το νερό να αναβλύζει μέσα από τα βράχια και να χύνεται σε ένα μικρό καταρράχτη από τα βράχια. Μικρή κατάβαση για τους τολμηρούς στις όχθες του ποταμού και βρισκόμαστε πάλι στο σημείο που ήμασταν για το φαγητό. Εκπληξη νούμερο δύο, λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, ένας καταρράκτης με το νερό να κυλά από μεγάλο ύψος πάνω σε ένα βράχο.
Χορτασμένοι από τις ομορφιές της φύσης, πήραμε το δρόμο της επιστροφής στο Περδικονέρι, καφεδάκι στο καφενείο του χωριού και ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη πεζοπορία. Τόσες ομορφιές έχει ο τόπος μας, άγνωστες και γνωστές, και είναι κρίμα να μην τις απολαμβάνουμε.
Οι σύλλογοι που την διοργάνωσαν είναι οι: Ναυταθλητικός Ομιλος Κυπαρισσίας, Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Σύλλογος Γυναικών «Γαία», Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννίτσαινας, Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας, Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα