Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΑ: Κινδυνεύουν 45.000 δικαιούχοι να χάσουν το επίδομα

Υποχρέωση να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για συμμετοχή στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έχουν 45.000 δικαιούχοι. Πρόκειται για όσους έχουν απομείνει από τους 60.000 οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΚΕΑ τον περασμένο Φεβρουάριο και δεν έχουν, ως όφειλαν, υποβάλλει νεότερη αίτηση. Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι δικαιούχοι των οποίων τα οικονομικά δεδομένα δεν τροποποιήθηκαν, έως και ένα έτος μετά την ένταξή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Με επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, που ήταν και ο πρώτος μήνας εφαρμογής του ΚΕΑ, είχαν εγκριθεί 142.087 αιτήσεις. Από αυτές οι 60.000 δεν είχαν τροποποιηθεί. Στους δικαιούχους έχει ήδη αποσταλεί από τις 17 Ιανουαρίου 2018 σχετικό γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους, ενημερώνοντας τους ότι μπορούν: είτε να τροποποιήσουν την εγκεκριμένη αίτηση πριν την 1η Φεβρουαρίου 2018, είτε, μετά την

ανάκληση της εγκριτικής απόφασης, να υποβάλλουν νέα αίτηση. Μετά την αποστολή των γραπτών μηνυμάτων, έχουν ήδη τροποποιηθεί εντός της τελευταίας εβδομάδας 15.000 αιτήσεις. Συνεπώς απομένουν 45.000 αιτήσεις οι οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα τροποποιηθεί.
Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε απευθείας από τους δικαιούχους μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr), είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων ή μέσω των Κέντρων Κοινότητας του τόπου διαμονής τους. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τα ΚΕΠ.
Δεδομένου ότι:
α) Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Προγράμματος, το 50% των δικαιούχων υποβάλει απευθείας αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΑ χωρίς να προσέλθει σε υπηρεσία του Δήμου ή ΚΕΠ.
β) Λόγω του περιορισμένου αριθμού των αιτήσεων οι οποίες αναμένεται να τροποποιηθούν, δεν συντρέχουν λόγοι μαζικής προσέλευσης των δικαιούχων στις Υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινότητας του τόπου διαμονής τους.
Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ημέρα γίνει η υποβολή της αίτησης (είτε 1η, είτε 28η Φεβρουαρίου) η καταβολή του ΚΕΑ θα γίνει στο τέλος του ερχόμενου μήνα. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα