Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Προσοχή! Τι μαρτυρούν οι λευκές γραμμές στο ωμό κοτόπουλο

Το κοτόπουλο πρωταγωνιστεί στη διατροφή πολλών, καθώς είναι καλή εναλλακτική έναντι του κόκκινου κρέατος ως προς την περιεκτικότητά του σε λιπαρά και παράλληλα είναι καλή πηγή πρωτεΐνης.
Όταν αγοράζετε κοτόπουλο από το σούπερ μάρκετ ή τον χασάπη θα έχετε παρατηρήσει κάποιες φορές στην επιφάνειά του λευκές γραμμές σε διάφορα σημεία.
Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο είναι όλο και συχνότερο και σχετίζεται με τις διαδικασίες μαζικής παραγωγής κοτόπουλου στις ανεπτυγμένες χώρες.
Όπως εξηγεί ο φιλοζωικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Compassion in World Farming, οι λευκές γραμμές είναι στην πραγματικότητα συσσωρευμένο λίπος και είναι αποτέλεσμα

των μεθόδων εκτροφής που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή περισσότερων και μεγαλύτερων σε μέγεθος κοτόπουλων. Πολλά από τα κοτόπουλα, προσθέτει ο οργανισμός, εκδηλώνουν διαταραχές στους μυϊκούς ιστούς τους λόγω πρακτικών γενετικής βελτίωσης που εφαρμόζονται, και αυτές οι διαταραχές είναι που οδηγούν συχνά στην εμφάνιση των λευκών γραμμών.
Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του 2013 από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο που διαθέτει τις χαρακτηριστικές λευκές γραμμές έχει έως και 224% περισσότερο λίπος απ’ ό,τι ένα συνηθισμένο φιλέτο.
Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Κοτόπουλου (NCC) των ΗΠΑ διευκρινίζει βέβαια ότι οι λευκές γραμμές δεν αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αφαιρείτε με το μαχαίρι τα λευκά τμήματα του κοτόπουλου προκειμένου να επωφεληθείτε από τη θρεπτική του αξία χωρίς το περιττό λίπος. medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα