Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ονόματα μνηστήρων για το ψηφοδέλτιο: Εκλογομαγειρεία Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωκομματική μάχη για την κατάληψη μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία με συνεχείς διαρροές και η κάθοδος Μητσοτάκη στην Καλαμάτα της Υπαπαντής δίνει ευκαιρία για εκλογομαγειρεία.
Η προοπτική εξουσίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με την ισχυρή πιθανότητα να εκλεγούν ακόμα και 4 βουλευτές στη Μεσσηνία, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον και έχει φουντώσει το παρασκήνιο για το πώς και ποιος θα πλασαριστεί καλύτερα στην εκκίνηση για την τελευταία ευθεία πριν τις εκλογές. Οι πιθανοί υποψήφιοι με ή χωρίς επίσημο χρίσμα έχουν αρχίσει ήδη να κινούνται στο νομό, ενώ οι πληροφορίες και οι σκόπιμες διαρροές δείχνουν πως μέχρι την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου θα χριστούν πολλοί υποψήφιοι έστω και για μια μέρα.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία -μιας

και εκλέγεται χωρίς σταυρό- θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η παρουσία Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο αλλά και η εμπλοκή του στις εκλογές, από πολλούς θεωρείται κρίσιμος παράγοντας τόσο για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου όσο και για την ενίσχυση υποψηφίων μέσα από τον προσωπικό του εκλογικό μηχανισμό.
Σχεδόν σίγουρη φέρεται η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, η οποία μάλλον δεν θα πέσει θύμα της ανανέωσης που επιθυμεί η ηγεσία του κόμματος, επειδή στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει υψηλό αριθμό σταυρών. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν άτυπο “πράσινο φως” από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υποψήφιοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο πολιτικός μηχανικός Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος και ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου αναμένεται να δοθεί μάχη μεταξύ παλιών και νέων προσώπων και με βάση τις ανάγκες για ποσόστωση σε γυναίκες ή σε εκπροσώπηση κατά επαρχία, στο πλαίσιο αυτό ακούγονται τα ονόματα της Πιπίνας Κουμάντου, της Αντωνίας Μπούζα, του Δημήτρη Αναστασόπουλου, του Πέτρου Μπαλαούρα και του Περικλή Μαντά. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα