Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ψήφισμα για τη Μακεδονία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εξέδωσε, με ευρεία πλειοψηφία, ψήφισμα για τη Μακεδονία.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, εκφράζοντας τα αισθήματα και την αγωνία της κοινωνίας μας για τη Μακεδονία, δηλώνει απερίφραστα ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ από αρχαιοτάτων χρόνων.
Η ιστορία της είναι πάνω από 3.200 χρόνια και αυτή η ένδοξη ιστορία δεν παραγράφεται, δεν πλαστογραφείται, ούτε χαρίζεται.
Η κοινωνία του Δήμου Τριφυλίας γαλουχημένη με τα εθνικά ιδανικά των Μακεδονομάχων και ιδιαιτέρως του Τέλου Άγρα, τον οποίον ο Δήμος Τριφυλίας πάντα τιμά, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί και να συναινέσει στη μεγάλη πλαστογράφηση της ιστορίας μας και της ταυτότητάς μας. Δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε στις απαράδεκτες και προκλητικές αξιώσεις των γειτόνων μας εις βάρος της πατρίδας μας.
Καλούμε την κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή με το Κράτος των Σκοπίων, για την πραγματική του ονομασία, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβαστούν την ιστορία μας και τη βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την υφήλιο.
Το όνομα Μακεδονία να μην υπάρχει ούτε ως συνθετικό ούτε ως παράγωγο στο όνομα της γείτονος χώρας, η οποία έχει το δικό της σλαβικό όνομα Βαρντάσκα (χώρα του Βαρδάρη) και οφείλει να χρησιμοποιεί αυτό και όχι το δικό μας.
Η κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπειά της, την εθνική της υπερηφάνεια και τη φιλοπατρία της».Πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα