Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

«Σάρωσε» το σούπερ μάρκετ χωρίς υπαλλήλους της Amazon

Αρκετός κόσμος μετέβη στα εγκαίνια του πρώτου σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία Amazon Go. Οι περισσότεροι ήταν λάτρεις της τεχνολογίας. Υπήρχαν όμως και οι... περίεργοι.
Αρκετός κόσμος μετέβη στα εγκαίνια του πρώτου σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία Amazon Go. Οι περισσότεροι ήταν λάτρεις της τεχνολογίας. Υπήρχαν όμως και οι... περίεργοι που απλώς ήθελαν να δοκιμάσουν το νέο αυτό πρωτοποριακό σύστημα.
«Είναι το μέλλον για τα ψώνια. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τη νέα τεχνολογία να εφαρμόζεται», δήλωσε ο Γιουβάλ Φλέμινγκ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανυπόμονος να δοκιμάσει την αυτοματοποιημένη διαδικασία αγορών. Στήθηκε λοιπόν απέξω πριν καν ξημερώσει και ανοίξει το μαγαζί, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα μπουν μέσα.



Ο Φλέμινγκ βγήκε έξω με μια εξάδα μπίρες και μια κούπα στην οποία αναγραφόταν το διαφημιστικό σύνθημα του καταστήματος «Just Walk out» (Απλά φεύγεις).

Η πρώτη ημέρα φαίνεται να πήγε καλά, αφού, σύμφωνα με αμερκανικά ΜΜΕ, μέχρι τις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι του καταστήματος έπρεπε να ανανεώσουν τα αποθέματα από κούπες και τσάντες με το σύνθημα του μαγαζιού, καθώς είχαν εξαφανιστεί.

Να σημειώσουμε πως οι πελάτες πρέπει να έχουν λογαριασμό στην Amazon, κάποιο τρόπο ηλεκτρονικής πληρωμής και να έχουν κατεβάσει στα κινητά τους την εφαρμογή του Amazon Go. Κατά την είσοδό τους, μπορούν να σκανάρουν την εφαρμογή στα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια να πάρουν ό,τι θελήσουν και απλώς να φύγουν. Κατά την έξοδο από το μαγαζί, η τεχνολογία της Amazon θα γνωρίζει τι έχουν πάρει και θα χρεώσει τον λογαριασμό τους ανάλογα.

Αν και το Amazon Go είναι εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες, το πρώτο περιστατικό "κλοπής" σημειώθηκε, όχι όμως εσκεμμένα. Η Ντέιρντρε Μπόσα, έφυγε από το κατάστημα χωρίς να χρεωθεί για ένα γιαούρτι που αγόρασε, όπως κοινοποίησε η ίδια στο Twitter.

«Νομίζω πως μόλις έκλεψα το μαγαζί; Το Amazon Go δεν με χρέωσε για το γιαούρτι μου».

Πάντως η Amazon δεν ανησύχησε από το περιστατικό, αν και η ίδια η αντιπρόεδρός της προέβη σε δηλώσεις.

«Πρώτα από όλα, ας θεωρήσουμε ότι το γιαούρτι είναι κερασμένο από εμάς. Τέτοια περιστατικά όπου το σύστημα κάνει λάθος, συμβαίνουν τόσο σπάνια που δεν μπήκαμε καν στον κόπο να φτιάξουμε κάποια υπηρεσία για να δηλώνονται. Σε περίπτωση πάντως που συμβεί ένα τέτοιο λάθος, μπορούμε είτε να το διορθώσουμε, είτε να απολαύσετε το πρωινό σας κερασμένο από εμάς».

Η λογική είναι πως από τη στιγμή που κατά την είσοδο του πελάτη στο μαγαζί, το σύστημα καταγράφει όλα του τα στοιχεία μέσω του λογαριασμού του στο Amazon, αλλά και του ηλεκτρονικού τρόπου πληρωμής που έχει επιλέξει, είναι αρκετά δύσκολο το συγκεκριμένο κατάστημα να μπαίνει στο στόχαστρο εγκληματιών.
Πηγή: Usatoday, Theverge, Kathimerini.gr
Φωτό: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα