Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Κώστας Πετρόπουλος: Ο κ. Κατσίβελας ακολουθεί την πεπατημένη των διώξεων όπως και στην 6η ΥΠΕ

Λάβρος σε βάρος του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, για την πεπατημένη των διώξεων σε βάρος υπαλλήλων, τακτική που ακολουθούσε και ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ήταν χθες σε δηλώσεις του στο Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία ο γενικός σύμβουλος ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών «Ο Ιπποκράτης», Κώστας Πετρόπουλος.
Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαστε εδώ σήμερα ως ΑΔΕΔΥ για να υπερασπιστούμε μία συναδέλφισσα, την Πετροπούλου Ζωή, η οποία καλείται σε απολογία γιατί τόλμησε να ξεσκεπάσει παρατυπίες, μην πω παρανομίες, που συντελούνται ή που συντελέστηκαν στο Δήμο Τριφυλίας. Και βέβαια η κλήση σε απολογία γίνεται από το γνωστό και μη εξαιρετέο σ’ εμάς, κ. Κατσίβελα, ο οποίος ακολουθεί και εδώ την

πεπατημένη που ακολουθούσε και σε όργανα που ήταν, ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ, όπου κι εκεί όταν ξεσκεπάσαμε παρατυπίες ή, αν το θέλετε, έλλειμμα διοίκησης που είχε, και τότε ακολούθησε την ίδια τακτική. Κάλεσε σε απολογία, με το ερώτημα της απόλυσης, αυτούς οι οποίοι ξεσκέπασαν την αδυναμία στο να διοικεί την 6η ΥΠΕ».
Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» Πατρών «Ο Ιπποκράτης» στις 25 Αυγούστου 2014 εξέδωσε «ανακοίνωση με αφορμή την αποχώρηση Κατσίβελα» (σ.σ. από διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθώς είχε εκλεγεί δήμαρχος Τριφυλίας), που είναι δημοσιευμένη στο ιστολόγιο του Σωματείου http://somippok.blogspot.com/2014/08/blog-post_75.html.
Σε αυτή, μεταξύ άλλων, σημειωνόταν: «Πριν από λίγο καιρό ήλθε στην πόλη μας για να διοικήσει το σύστημα υγείας ένας άνθρωπος που έδειχνε συνεργάσιμος και συζητήσιμος, ο κ. Κατσίβελας, ο άνθρωπος του Σαμαρά, όπως διατυμπάνιζαν πολλοί, γι’ αυτό και οι φρούδες ελπίδες πολλών, για κάτι το καλύτερο στο χώρο της Υγείας στην περιοχή μας. Δυστυχώς, όμως, στην πορεία και μάλιστα πολύ γρήγορα, αυτός ο άνθρωπος αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Η ανεπάρκειά του, η αδυναμία του να λειτουργήσει το σύστημα και βεβαίως το τεράστιο λειτουργικό του έλλειμμα, είχαν ως αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστεί κανένα από τα προβλήματα των εργαζομένων, των νοσοκομείων και γενικότερα του συστήματος Υγείας.
Η αδιάφορη στάση που επέδειξε είχε ως αποτέλεσμα πολλά απ' αυτά τα προβλήματα, όχι μόνον να μην αντιμετωπιστούν, αλλά να βαλτώνουν επικίνδυνα. Οι λαθεμένοι και επιπόλαιοι χειρισμοί του δημιούργησαν τεράστια άλλα προβλήματα, τόσο στους εργαζομένους όσο και στα νοσοκομεία ευθύνης του...».
Επίσης, τονιζόταν πως «ο απερχόμενος πλέον διοικητής της 6ης Υ.Πε. είναι ο μόνος και ο πρώτος διοικητής, που πέρασε από την 6η Υ.Πε, που έστησε και λειτούργησε τη γνωστή σε όλους μας 4μελή ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ, με τα γνωστά ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ εξαπτέρυγα, μια παραδιοίκηση που έγινε για να καλύψει τις αδυναμίες του και την ανεπάρκεια του και όχι μόνον, μια παραδιοίκηση που εξελίχθηκε ως ο βασικός καθοδηγητής του κ. Κατσίβελα, ιδιαιτέρως στις διωκτικές του θέσεις και αποφάσεις ενάντια στους εργαζόμενους, τους ιατρούς και βεβαίως τους συνδικαλιστές που τους έβλεπαν ως εχθρούς, γι’ αυτό και η ιδιαίτερη και μάλιστα πρωτοφανής ΕΜΠΑΘΕΙΑ που επέδειξε απέναντί τους. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, γιατί επιτέλους φεύγει από κοντά μας ένας διώκτης των Εργαζόμενων, ένας εχθρός του Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ, ένας κατώτερος των περιστάσεων διοικητής, ένας άνθρωπος υπερόπτης, ένας άνθρωπος που έβλεπε παντού εχθρούς, ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για τις ρουσφετολογικές του επιλογές και τις τακτοποιήσεις ημετέρων. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αυτή η αποχώρηση θα ανοίξει επιτέλους το δρόμο για τη διάλυση της κατευθυντήριας και επί παντός επιστητού υπάρχουσας και λειτουργούσας παραδιοίκησης στην 6η Υ.Πε, όπως προαναφέρουμε.
Τώρα ο καθένας μπορεί να μιλά, να γελά, και να συνδικαλίζεται, δε θα κινδυνεύει να τιμωρηθεί, ούτε από την Αλμπάνη (η επόμενη που θα δει το δρόμο της εξόδου), ούτε από τον Κατσίβελα, που ελπίζουμε να μην κάνει τα ίδια και στο Δήμο που πάει...». Επίσης, ότι «θα τον θυμόμαστε, αυτόν και τους “συνεργάτες του”, ως τη χειρότερη, την πιο εμπαθή και πιο κακιά Διοίκηση που πέρασε μέχρι σήμερα από την 6η Υ.Πε.».
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα