Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ FYROM ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΑΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

Αυτό τόνισα στην συζήτηση που έγινε στην ΕΡΤ 3, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στην FYROM.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην FYROM, σε συνδυασμό με την δημοσκοπική απόρριψή του στην χώρα μας, αποδεικνύει, ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια λύση πακέτο, όπως των Πρεσπών, στο σύνολο των διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.
Τα ταυτοτικά θέματα δεν συνθλίβονται σε γεωπολιτικές εμμονές, ή σε κομματικές σκοπιμότητες, ειδικά σε περιόδους αβεβαιοτήτων και οικονομικής κρίσης.
Τα κόμματα και πρώτη η κυβέρνηση, πρέπει τώρα με νηφαλιότητα να πράξουν αυτό πού δεν έκαναν μέχρι τώρα, να συμφωνήσουν στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής μας.
Πέρνοντας υπόψη τους διεθνείς συσχετισμούς και τις ιδιομορφίες της γειτονικής μας χώρας, θα πρέπει να προωθήσουν λύσεις αμοιβαία αποδεκτές από τις κοινωνίες των δύο χωρών, πού θα ενισχύουν την σταθερότητα στην περιοχή και θα δημιουργούν προϋποθέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Μπορεί το θέμα της ονομασίας, να συνδυασθεί με την ένταξη στο ΝΑΤΟ της FYROM, επιλογή πού εξυπηρετεί τον διεθνή παράγοντα και την σταθερότητα στην περιοχή και το θέμα της ταυτότητας με την ένταξη στην ΕΕ.
Το πρώτο, είναι άμεσο βήμα και το δεύτερο απαιτεί ένα οδικό χάρτη δεκαετίας, χρόνο ικανό για την ωρίμανση και των δύο πλευρών.
Κάθε άλλη εμμονή στην μια, ή άλλη κατεύθυνση, θα οδηγήσει σε αδιέξοδα και τις δύο χώρες.
Οι κομματικοί και οί προσωπικοί εγωισμοί θα είναι καταστροφικοί.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα