Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Βάρη: «Βεντέτα» μαφιόζων του Μαυροβουνίου η διπλή εκτέλεση, τους πυροβόλησαν μπροστά στα παιδιά τους, ποια ήταν τα θύματα (φωτο)

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη.
Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.
Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».
Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική

δημόσια τηλεόραση RTS.



Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.
Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».
Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.
Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.



Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.
Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.
Το χρονικό της επίθεσης με τους δύο νεκρούς
Η μαφιόζικη επίθεση έγινε μπροστά σε γυναίκες και παιδιά με τους ενόπλους να μη διστάζουν να πυροβολήσουν μέσα σε κόσμο που έτρωγε με τις οικογένειές του.
Ο τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί, ένας Μαυροβούνιος και ένας Σλοβένος, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας, μία γυναίκα που τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας.
Ο Σλοβένος και ο Μαυροβούνιος κάθονταν στο ίδιο τραπέζι μαζί με τις οικογένειές τους, στο χώρο της ταβέρνας που βρίσκεται σε υπερυψωμένο επίπεδο. Στη θέα των ενόπλων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καθώς οι δράστες ήταν όρθιοι με τα όπλα προτεταμένα και εκείνοι έτρωγαν καθισμένοι σε τραπέζι.
Οι ένοπλοι μπήκαν στην ταβέρνα και τους «γάζωσαν», με την επίθεση να διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα, ενώ στο κατάστημα επικράτησε πανικός.



Οι δράστες φορούσαν full face κουκούλες και κρατούσαν πιστόλια. Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από τις κάμερες αλλά κανείς δεν ξέρει εάν αυτό θα βοηθήσει τις έρευνες.
Το βέβαιο για τους αστυνομικούς είναι ότι επρόκειτο για επαγγελματίες εκτελεστές, που λειτούργησαν με οργανωμένο σχέδιο και ακρίβεια, ενώ εκμεταλλεύτηκαν στον υπέρτατο βαθμό το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
Οι σφαίρες έπληξαν τα θύματα σε ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα ο Σλοβένος και ο Μαυροβούνιος να υποκύψουν στα τραύματά τους. Μία σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε μία γυναίκα στο πόδι, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπιείο της Βούλας.



Οι τέσσερις δράστες διέφυγαν με τζιπ, το οποίο αναζητείται μέχρι αυτή την ώρα από τις Αρχές   dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα