Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον καθηγητή Παθολογίας κ. Χαλβατσιώτη


Με τον καθηγητή Παθολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη συναντήθηκε στο γραφείο του την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, ο
Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.
Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με κρούσματα κορονωϊού κατά την ελαιοκομική περίοδο με την είσοδο στη χώρα εργατών γης τρίτων χωρών. Ο καθηγητής παρατήρησε ότι είναι πολύ σημαντικό στον τομέα αυτό η ενημέρωση των εργατών στους κανόνες ατομικής υγιεινής που πρέπει να τηρούνται, στα συμπτώματα της νόσου, στον τρόπο αναφοράς των υπόπτων κρουσμάτων στις υγειονομικές αρχές, καθώς και στα μέτρα προφύλαξης. 
Πρότεινε, στην κατεύθυνση αυτή την δημιουργία καταλόγου οδηγιών, την ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων για τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, ώστε με κάθε τρόπο να περιοριστεί όσο το δυνατό η μετάδοση του ιού. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην προμήθεια, που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, σε τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονωϊού (rapid test) για αποκλειστική χρήση σε εργάτες τρίτων χωρών. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα κέντρα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία θα διενεργούν τα τεστ. Επίσης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που προσκαλούν εργάτες να οδηγούν αυτούς που έρχονται στη χώρα στα πλησιέστερα κέντρα υγείας. Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον καθηγητή για την επίσκεψη και την ενημέρωση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να
εφαρμοστούν οι προτάσεις του, στην κατεύθυνση του περιορισμού της διασποράς του ιού.
Θέμα: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας
Με τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Λύρα συναντήθηκε στο γραφείο του σήμερα, 29 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.
Είχαν συνεργασία σε ζητήματα που σχετίζονται με αντιπλημμυρικά θέματα της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, ιδίως για τα ρέματα Βέλιουρα και Βαθύ Λαγκάδι, που βρίσκονται στις παρυφές της πόλης, καθώς επίσης και τις αντιπλημμυρικές εργασίες που γίνονται από την Π.Ε. Μεσσηνίας στα ρέματα της περιοχής της κοινότητας Καλαμάτας. Συζητήθηκε επίσης και το έργο που προωθείτε από το υπουργείο για την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καλαμάτας, ύψους 79 εκ. ευρώ, το οποίο και στοχεύει στην οριστική λύση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης.
Επίσης το θέμα των εργατών τρίτων χωρών, κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου, απασχόλησε τη συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να αναφέρεται στο γεγονός ότι φέτος χρειάζονται εργατικά χέρια για την ελαιοσυγκομιδή, έχουν παρθεί πρωτοβουλίες από την Περιφερειακή αρχή για την ασφαλή είσοδο των εργατών τρίτων χωρών με στόχο πάντα των περιορισμό της διασποράς του κορονωϊού.
Θέμα: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο της Κοινότητας Δολών
Με τον πρόεδρο της Κοινότητας Δολών κ. Πέτρο Φάσσο συναντήθηκε στο γραφείο του σήμερα, 29 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.
Συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την Κοινότητα και ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο της επισκευής βλαβών στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου Κιτριών. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι η μελέτη του έργου είχε εκπονηθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, δρομολογήσαμε την αδειοδότηση του έργου, διαδικασία που είναι αρκετά χρονοβόρα.
Το έργο, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, αφορά την αποκατάστασης των βλαβών στο Αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, που προκλήθηκαν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου έτους 2018 από τη δράση κυμάτων και κυκλώνα. Οι βλάβες παρουσιάστηκαν στον προσήνεμο μόλο του Αλιευτικού καταφυγίου με αποτέλεσμα να μην παρέχεται η δέουσα προστασία στα αλιευτικά σκάφη. Στα πλαίσια του έργου αποκατάστασης, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση τεχνιτών και φυσικών ογκολίθων, επισκευή της ράμπας ανέλκυσης μικρών σκαφών με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αλιευτικού καταφυγίου.
Μετά και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ξεκινούν και οι εργασίες.
Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα