Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Α. Παπανδρέου: Συλλυπητήριά για τα θύματα του φονικού σεισμού


Προσθήκη λεζάντας
Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε επικοινωνία που είχε με τους Δημάρχους Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρο Λυμπέρη και εκπροσώπους φορέων του νησιού, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε το νησί.Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τη Σάμο έχω ιδιαίτερους δεσμούς και η σκέψη μου είναι στα νέα παιδιά που χάθηκαν, στους ανθρώπους που βρίσκονται χωρίς στέγη. Ένας σεισμός πάλι, όπως πριν από 21 χρόνια, έδειξε πόσο κοινή είναι η μοίρα των ανθρώπων ανεξάρτητα από φυλή, γλώσσα, θρησκεία, φιλοσοφικές αντιλήψεις.»
Με την ευκαιρία του σεισμού που έπληξε την Ελλάδα και την Τουρκία, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν:«Θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια μου στον Τουρκικό λαό για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τις χώρες μας. Μια παρόμοια φυσική καταστροφή το 1999, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι πέρα από τις διμερείς διαφορές, οι πολίτες μας έχουν μια κοινή μοίρα. Η συνειδητοποίηση αυτή καλλιέργησε για πάνω από είκοσι χρόνια την Ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη για την Τουρκία και την Ελλάδα, εκφράζοντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες των λαών μας. Είμαι πεπεισμένος ότι και σήμερα υπάρχει ένα ανάλογο πνεύμα μεταξύ του Ελληνικού και του Τουρκικού λαού, όπως φάνηκε από τις αμοιβαίες εκδηλώσεις αλληλεγγύης που ακολούθησαν αυτό τον φοβερό σεισμό».
Προηγουμένως, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο της Σμύρνης, Μουσταφά Τούντς Σογιέρ και του εξέφρασε τη λύπη του για τις εκτεταμένες καταστροφές και τα θύματα που προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή. Ο Σογιέρ είχε επισκεφτεί πέρυσι την Ελλάδα, προσκεκλημένος του Πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Συμπόσιο της Σύμης.
Την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες μετέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός και στην Γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Selin Sayek Boke.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα