Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Γιατρός θετική στον covid– 6 γιατροί σε καραντίνα – Καμπανάκι… Γιαννόπουλου για την κατάσταση στη Μεσσηνία


Θετική γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας κι άλλοι έξι ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, τέθηκαν σε καραντίνα. Άκρως χαρακτηριστικές οι αναφορές του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο οποίος κρούει καμπανάκι με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσσηνία με αφορμή και το γεγονός ότι ο νομός μας ανέβηκε σε επίπεδο 2 επιτήρησης.
«Δυστυχώς τις τελευταίες δύο μέρες τα πράγματα και για το νομό μας δεν είναι πολύ καλά. Τα κρούσματα ανεβαίνουν ραγδαία. Μένουμε στον αριθμό 30-38 αναλογικά με πληθυσμούς όπως η Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα κρούσματα αν κάνετε μία απλή μέθοδο των τριών θα δείτε ότι έχουν εκτοξευθεί σε μεγάλα νούμερα για το νομό μας.
Δυστυχώς μέρα με τη μέρα, προφανώς και μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που έχουν ειπωθεί από τον ΕΟΔΥ και από εμάς τους γιατρούς και από τους αρμόδιους φορείς. Έχουν φθάσει σημείο που πλέον έχουν αρχίσει τα πράγματα και γίνονται επικίνδυνα!»
Μια γιατρός θετική – 6 σε καραντίνα – «Είμαστε λειτουργικοί»
Στο μεταξύ χθες καταγράφηκε θετικό κρούσμα γιατρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ άλλοι έξι τέθηκε σε καραντίνα.
«Ήδη μα γιατρός από χθες έχει βγει θετική εδώ στο Νοσοκομείο μας, έξι συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων, έχουν ήδη φύγει ήδη είναι σε καραντίνα και τοις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα τεστ για να δούμε εάν είναι θετικοί ή όχι.
Οπότε καταλαβαίνεται ότι θα πρέπει να τηρηθούν στο έπακρο πλέον οι κανόνες και όσο το δυνατόν πιο αυστηρά, για να μην αυξηθεί το νούμερο αυτό και να μην θρηνήσουμε θύματα!
Όσο για τα περιθώρια του νοσοκομείου να λειτουργήσει έχοντας τις πρώτες απώλειες ιατρικού προσωπικού ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: « Αυτοί οι έξι γιατροί ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες, που θα ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει μια κλινική, εάν ήταν στην ίδια κλινική, αλλά ακόμα είμαστε σε μια κατάσταση που μπορούμε να πούμε ότι είμαστε λειτουργικοί!»
Να μπει τέλος στις άσκοπες επισκέψεις στο Νοσοκομείο
Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, προέτρεψε επίσης τον κόσμο να μην πηγαίνει στο νοσοκομείο δίχως σοβαρό λόγο «Θα πρέπει να κοπούν οι άσκοπες βόλτες και επισκέψεις στο νοσοκομείο. Πλέον θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρότατα τα μέτρα με τους συνοδούς και να δούμε πως θα πάει τις επόμενες ημέρες.»
Υψηλό το ποσοστό πληρότητας στην κλινική COVID του Νοσοκομείο Καλαμάτας
Υψηλό το ποσοστό πληρότητας ήταν μέχρι το μεσημέρι σήμερα, στην κλινική COVID του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος: «Η κλινική COVID μέχρι σήμερα το μεσημέρι ήταν πλήρως κατειλημμένη και στα 6 κρεβάτια υπήρχαν έξι ασθενείς covid. Από το μεσημέρι και μετά δυο ασθενείς πήραν εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 4 ασθενείς στα 6 κρεβάτια. Το ποσοστό πληρότητας είναι πάρα πολύ αυξημένο. Να πούμε ότι ηλικιακά αυτοί οι ασθενείς είναι 50-52 – 54 ετών. Ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις είναι 62 χρονών. Δεν είναι δηλαδή οι γνωστοί «παππούδες» ή «γιαγιάδες» που ήταν τις προηγούμενες ημέρες, έχει πέσει πάρα πολύ ο Μ.Ο.
Ο δικός μας ασθενής, αυτόν που διώξαμε σήμερα το πρωί, ήταν ένα παλικάρι με κοιλιακό άλγος -νοσηλευόταν στη δική μας χειρουργική κλινική covid – έφυγε με οδηγίες για το σπίτι του.»
Αυτά τα νούμερα τα περιμέναμε από τα μέσα Νοέμβρη
Τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος τονίζοντας πως ο αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται σήμερα είναι αυτός που οι ειδικοί περίμεναν τον Νοέμβριο
«Περιμέναμε να δούμε αυτά τα νούμερα από τα μέσα Νοέμβρη και μετά. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε μπει στο Νοέμβρη και τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα. Σιγά σιγά και ο νομός μας αν συντηρηθεί στα 30+ κρούσματα, πολύ γρήγορα θα περάσει σε νέα κλίμακα – σε πορτοκαλί ή και κόκκινη – κι αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για την οικονομία του νομού ούτε και την υγειονομική του κατάσταση. Είναι απαράδεκτες οι εικόνες που δείξατε πριν με την μισή πόλη να σουλατσάρει στην πλατεία!
Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι αρνητές!
Για την μελέτη που θέλει την Ελλάδα ως τη δεύτερη χώρα με τους περισσότερους αρνητές της όλης κατάστασης ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ως αρνητές αυτής της κατάστασης. στην κορυφή ως αρνητές. Καλό θα ήταν να μην τα βρούμε στην οικογένειά μας για να πειστούμε. Καλό θα ήταν τις επόμενες ημέρες σαν νομός, εκεί που λέγαμε ότι είμαστε ασφαλείς, πλέον θα αρχίσουμε να το αναθεωρούμε αυτό και να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις γιατί νομίζω ότι με τα 30+ κρούσματα κάθε μια κατηγορία απ’ αυτές έχει διαφορετικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας. Οπότε καλό θα ήταν να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε σ’ αυτή την κατηγορία που είμαστε τώρα, για να μπορούμε να χαρούμε όχι μόνο υγειονομικά αλλά και κάποιοι επαγγελματίες και οικονομικά!»
Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος προέτρεψε σε μεγάλη προσοχή από τους πολίτες, όχι στις πολλές και άσκοπες μετακινήσεις αλλά και στις πολλές επισκέψεις στο νοσοκομείο χωρίς λόγο. Όπως είπε, τέλος, «θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε πως γίνεται και η δειγματοληψία. Φθάσαμε πάρα πολύ κοντά εχθές να χειρουργήσουμε θετικό ασθενή, ευτυχώς μας επέτρεψε η κλινική του εικόνα και με συντηρητική αντιμετώπιση και ευτυχώς σήμερα είναι σπίτι του.
Τις επόμενες ημέρες θα το δούμε κι αυτό στο Νοσοκομείο μας εφόσον είναι covid κι εκεί θα αρχίσει το πράγμα να περιπλέκεται και με τα χειρουργεία ή και να κοπούν κάποια στιγμή εάν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα. Και να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Την κατάσταση αυτή, με τα νούμερα αυτά, την περιμέναμε μετά τις 15 με 20 Νοεμβρίου…»

 best-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα