Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Λειψά... Χριστούγεννα για τους μαθητές - Σενάριο για «εκπτώσεις» στις διακοπές των γιορτών


Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τον οδικό χάρτη για την άρση του lockdown, το οποίο παρατάθηκε μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες, εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει για το άνοιγμα των σχολείων.
Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το Dnews, ο σχεδιασμός και θα ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παιδικοί σταθμοί νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και με αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις ων γονέων που θα πηγαίνουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Όσο αφορά γυμνάσια και λύκεια υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, λόγω ότι στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ενώ δεν υπάρχει κινητικότητα γονέων στα σχολεία των παιδιών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχει κινητικότητα από τους ίδιους του μαθητές.
Ένα σενάριο που ακούγεται όλο και πιο έντονα, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η περικοπή των διακοπών των Χριστουγέννων για τους μαθητές. Παρά τις λίγες πιθανότητες εφαρμογής του, από τους υποστηρικτές του θεωρείται καλό καθώς θα κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για την αναπλήρωση της ύλης που έχει χαθεί.
Συνεπώς, ενδεχομένως οι μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων είναι λιγότερες φέτος ενώ στο υπουργείο Παιδείας προετοιμάζονται για την μείωση της ύλης της Γ΄ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις της η υπουργός είπε: "όπως και πέρσι κάναμε προσαρμογές, εφόσον είχαμε τα δεδομένα, δεν αποκλείεται και φέτος να γίνει μείωση της ύλης αναλόγως πως θα εξελιχθεί η πανδημία και για πόσο καιρό θα είμαστε σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων”.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα