Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας σε Βρούτση


Αιτήματα προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ενόψει και του νέου προϋπολογισμού απευθύνει με επιστολή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας.
Αναλυτικά η επιστολή: “Μετά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 8/10/2020, με όλα τα μέτρα προστασίας, συναντήθηκε μαζί σας η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ, καθώς και με τον υφυπουργό κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, όπου συζητήσατε το σύνολο των προβλημάτων που έχετε στην ευθύνη σας και αφορούν τους συνταξιούχους. Μεταξύ των θεμάτων ήταν και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, η κατάργηση του χαρατσιού αλληλεγγύης των ν. 3863/10 - 3865/10 που επιβάλλεται μόνο στους συνταξιούχους και το άρθρο 29 ν. 3986/11 για τις συντάξεις, καθώς και η οικονομική ενίσχυση των χαµηλοσυνταξιούχων που σε όλη τη 10ετία της κρίσης δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, παρά τη μείωση του εισοδήματός τους (κατάργηση του ΕΚΑΣ, επιβολή για την υγεία κ.λπ.). Η απάντησή σας ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση κάποια θετική απάντηση αυτή τη στιγμή, δεν έπεισε τους συνταξιούχους. Αυτό αποδείχθηκε λίγο διάστημα αργότερα μετά τη συνάντηση, όταν στις 12/11/2020 σε συζήτηση στη Βουλή ο κ. πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση στους οικονομικά αδύναμους και θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι υπουργοί σε ποιους, με ποιους τρόπους και ποιο ποσό θα δοθεί. Αρα λοιπόν χρήματα υπάρχουν και όχι μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα, μόνο αν υπολογίσουμε αυτά που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους φθάνουν τα 7,5 δισ. κάθε χρόνο.
Μετά τις παραπάνω δηλώσεις του πρωθυπουργού επανερχόμαστε στα αιτήματά μας και απαιτούμε:
- Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11µηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή.
- Εν όψει του προϋπολογισμού του 2021 την κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν. 3863/10 - 3865/10 που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν. 3986/11 για τις συντάξεις.
- Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις, να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα