Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Παναγιώτης Κατσίβελας: «Δε θα υπάρξει έλεος σε αποτυχία στο Βιολογικό Γαργαλιάνων»Καταιγιστικά ερωτήματα για… μαϊμούδες και προγραμματική σύμβαση που αφορά στο… Νότιο Αιγαίο!
«Οποιαδήποτε αποτυχία σας δε θα την συγχωρήσει ο λαός των Γαργαλιάνων και τότε, ειλικρινά, δε θα υπάρξει έλεος!», τονίζει σχετικά με το θέμα του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων σε παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας, γνωστοποιώντας ότι το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΤ που η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη εισήγαγε στην Οικονομική Επιτροπή για έγκριση, αφορά στο… Νότιο Αιγαίο!
«Πριν είναι οριστικά αργά…» ο θεματικός τίτλος της παρέμβασης του Παναγιώτη Κατσίβελα, στην οποία αναφέρεται: «Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε πρόταση Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και της ΔΕΥΑ Τριφυλίας για το έργο του Βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, στην Οικονομική Επιτροπή προς έγκριση. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια ελπίδα ότι, έστω και την υστάτη στιγμή, θα ξυπνούσαν από τη νάρκη, θα σοβαρευόντουσαν, επιτέλους, και θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους έναντι του λαού της περιοχής των Γαργαλιάνων και του μέλλοντος της πόλεως. Αλλά εις μάτην, άλλη μια απογοήτευση, πίκρα, αλλά και θυμός. Θυμός για την ανικανότητα, την επιπολαιότητα, τον τυχοδιωκτισμό, τη διαρκή διάθεση να κοροϊδεύουν έως και να “δουλεύουν” τον κόσμο. Κατέθεσαν μια προγραμματική σύμβαση, που πέρασε από τόσα χέρια και άλλα τόσα μάτια, του Γιώργου, του Μήτσου, του Μπάμπη, του Αντώνη και δεν πήρε κανείς χαμπάρι, ότι ο Δήμος Τριφυλίας παραμένει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι σε αυτήν του… Νοτίου Αιγαίου, από όπου κατά το άρθρο 1 “… 9. Παρακολούθηση χρηματοροών και υποστήριξη του κυρίου του έργου στην εκτέλεση πληρωμών σε βάρος του προϋπολογισμού του Έργου, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου…” λέτε!! Αλλά και στο άρθρο 2 επιμένετε στην ανοησία σας! “…Να προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση των πληρωμών του έργου, με την υποστήριξη του Φορέα Υλοποίησης προωθώντας στην συνέχεια όλα τα δικαιολογητικά στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου που θα λειτουργεί ως υπόλογος διαχειριστής. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ν.Α. μετά την πραγματοποίηση της κάθε πληρωμής θα παραδίδει τα πρωτότυπα τιμολόγια και λοιπά παραστατικά στον Κύριο του Έργου…”! Αλήθεια, ποιο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού σκοπεύετε να καταθέσετε για χρηματοδότηση και να υλοποιήσετε; Αυτό των 18.676.000 ευρώ με ΦΠΑ όπως αναφέρετε στο άρθρο 3 ή άλλο των 17.500.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ήτοι 21.700.000 ευρώ με ΦΠΑ, όπως αναφέρετε στο Παράρτημα της Σύμβασης (!); Δηλαδή κυκλοφορείτε με προϋπολογισμούς μαϊμούδες; Ή έργο που αλλάζει ανάλογα με την ώρα σας; Αλήθεια, ποιος αποφάσισε αλλαγή ή περικοπή το έργου; Πριν από λίγες ημέρες κάνατε την ανάθεση σε κάποια εταιρία για την αναθεώρηση της μελέτης- ένας Θεός ξέρει ποιος, πώς και γιατί την επιλέξατε – χωρίς να ορίσετε ούτε επιβλέποντα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αλήθεια, σας έχει παραδώσει κάτι; Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει λάβει γνώση;
Έχει παραλάβει κάτι; Έχει εγκρίνει κάτι; Γνωρίζει η ΔΕΥΑΤ κάτι; Έχει παραλάβει κάτι; Έχει εγκρίνει κάτι; Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα ενημερωθεί γι’ αυτά τα ερωτήματα πριν αποφασίσει; Αλλά και ποιος να ενημερώσει; Ξέρει; Έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τις μεταβολές που έχετε πρόθεση να κάνετε; Έχει εγκρίνει κάτι που εγώ δεν ξέρω; Αλήθεια, μετά την κατασπατάληση του χρόνου και την εγκληματική ολιγωρία σας, αναρωτηθήκατε αν έχουν απομείνει πόροι στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση του έργου; Μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσετε τη στόχευση; Αφήσατε να περάσουν και σπαταλήσατε 15 μήνες για δήθεν ενέργειες που χρειάζονταν να γίνουν και δεν κάνατε. Αυτό, όμως, που με περίσσεια θράσους και χωρίς αιδώ κάνατε, ήταν να βγάλετε χολή και μίσος προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που θα στοιχειώνει διαρκώς την ανυπαρξία σας. Είναι πλέον συνείδηση της κοινωνίας μας ότι πήραμε μια υπόθεση πεθαμένη και την αναστήσαμε, του Βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων και την φτάσαμε σε τέτοιο σημείο που απέμεναν κάποια ελάχιστα, που υποχρεούσασταν να κάνετε και δεν τα κάνατε. Έργα στο ΕΣΠΑ εμβληματικά για το Δήμο μας, όπως το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου, ο δρόμος Γαργαλιάνων-Φιλιατρών, η υποστήριξη των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας, το Open Mall της ίδια πόλης, όπως και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της, τα δίκτυα ύδρευσης του Φράγματος των Χριστιάνων, τα έργα από το Πράσινο Ταμείο των αναπλάσεων της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας και της πλατείας του Αγίου Ανδρέα στα Φιλιατρά, τα έργα των συνδέσεων των δικτύων ύδρευσης των Φιλιατρών και η τοποθέτηση των φίλτρων στις πηγές της Πλάτης, το ταρτάν του Σταδίου των Φιλιατρών και ο ηλεκτροφωτισμός του, η ένταξη της ανάπλασης της 14ων των Φιλιατρών στο Leader και τόσα, ας γίνουν φωτεινά παραδείγματα και μαθήματα για το τι πρέπει να κάνατε, που δεν κάνετε! Οποιαδήποτε αποτυχία σας δε θα τη συγχωρήσει ο λαός των Γαργαλιάνων και τότε, ειλικρινά, δε θα υπάρξει έλεος!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα