Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Κατατέθηκε τροπολογία για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών αγροτών


Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας ρυθμίζονται σε 5 δόσεις οι οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, με πρώτη καταβολή στα τέλη Μαρτίου του 2021.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε σήμερα τροπολογία στο νομοσχέδιό του που βρίσκεται στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται σε 5 μήνες τα χρεωστικά υπόλοιπα ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών που προέκυψαν από την εκκαθάριση των οφειλών τους για το έτος 2019.
Η καταβολή των 5 μηνιαίων δόσεων θα ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2021 και αφορά 800.349 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες για τους οποίους προέκυψε μέσο χρεωστικό υπόλοιπο 1.355,61 ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, των ασφαλιστικών μερίδων κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της πολύπλοκης και γραφειοκρατικής διαδικασίας υπολογισμού και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών για 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους που εισήγαγε ο νόμος 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ) και μετέτρεψε το ασφαλιστικό σύστημα σε φορολογικό.
Από 1/1/2020 1,5 εκ. ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες επιλέγουν με απόλυτη ελευθερία στην αρχή κάθε έτους την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν με βάση την οικονομική τους δυνατότητα, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος (ν. 4670/2020).    in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα