Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Eκτός γενικών εφημεριών το Σωτηρία, δέχεται αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό


Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 50 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία, σκέψεις για δεύτερο νοσοκομείο COVID στην Αττική.
Το «Σωτηρία» είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Αττική που πλέον δέχεται μόνο ασθενείς με COVID-19, στο δεύτερο και σοβαρότερο κύμα του κορονοϊού. Συγκριμένα, από την Παρασκευή το νοσοκομείο έχει βγει από τις γενικές εφημερίες και νοσηλεύει πλέον μόνο ασθενείς με COVID-19.
Αν και αυτές τις ημέρες οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, τα νοσοκομεία της Αττικής είναι εκείνα που δέχονται σταθερά υψηλή πίεση τους τελευταίους μήνες. Στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων αποφασίστηκε το νοσοκομείο «Σωτηρία» να βγει από τις γενικές εφημερίες και να δέχεται μόνο ασθενείς με COVID.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο «Σωτηρία» νοσηλεύονταν έως χθες το βράδυ 104 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες και 51 σε ΜΕΘ, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως και οι 51 είναι διασωληνωμένοι. Οι νοσηλεύμενοι σε ειδικές κλίνες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, αρνητικής πίεσης) ήταν 80. Το νοσοκομείο δέχθηκε χθες και σχεδόν 10 νέες εισαγωγές.
Ωστόσο, αν η εικόνα στην Αττική επιδεινωθεί δεν αποκλείεται να δούμε και άλλο νοσοκομείο να νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιο νοσοκομείο θα είναι αυτό, ενώ άγνωστο είναι θα στραφεί το Υπουργείο Υγείας και σε ιδιωτικές κλινικές στην Αττική.
Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως τα νοσοκομεία που εξυπηρετούν τη Θεσσαλονίκη (συν τα τρια εκτός Περιφέρειας που εντάσσονται στο σχεδιασμό) είναι 12, όταν στην Αττική, την περιφέρεια που διαθέτει το μεγαλύτερο, με διαφορά, πληθυσμό, αγγίζοντας τα 4 εκατομμύρια κατοίκους, τα δημόσια νοσοκομεία είναι περίπου 25.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα