Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα


Τελευταία προθεσμία σήμερα για την τακτοποίηση μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς η Μ.Πέμπτη είναι η τελευταία εργάσιμη της εβδομάδας, αλλά και του μήνα. Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος της ημέρας να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους. Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογούμενων θα πρέπει να τακτοποιήσουν μέχρι και σήμερα τη δήλωση Φ.Π.Α. ανεξάρτητα εάν η επιχείρηση τους είναι σε λειτουργία. Με λίγα λόγια, δήλωση ΦΠΑ θα πρέπει να υποβάλλουν ακόμα και όσοι είχαν μηδενικό τζίρο ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης.
Μαζί με την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν σήμερα και τα χρεωστικά υπόλοιπα της δήλωσης ΦΠΑ που θα κατατεθούν. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να υπάρχει σε όσους αποφασίσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέσω τραπέζης, καθώς ανάλογα με την τράπεζα μετά το απόγευμα, η πληρωμή θα μεταφερθεί για την επόμενη εργάσιμη, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί εκπρόθεσμη.
Παρά τον φόρτο των ημερών πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν έχουν δεχθεί αιτήματα για αναστολή διορίας υποβολής και πληρωμής του ΦΠΑ, οπότε και δεν εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο.
Δια παν ενδεχόμενο λοιπόν, όσοι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τη Εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σήμερα 29 Απριλίου πληρώνονται υποχρεώσεις που λήγουν κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα, όπως είναι:
· Υποβολή δήλωσης Φ.Π.Α. (χρεωστικής - μηδενικής - πιστωτικής) για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, μηνός Μαρτίου
· Υποβολή δήλωσης Φ.Π.Α. (χρεωστικής - μηδενικής - πιστωτικής) για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία α΄τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου
· Καταβολή Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (2% υπέρ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.)
· Δήλωση Intrastat μηνός Μαρτίου
· Υποβολή Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (Α.Κ.Ε.Ε.Δ.) επί των υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής μέσω διαδικτύου
· Διακανονισμός εκπτώσεων Φ.Π.Α. βάσει του άρθ. 33 του ν.2859/2000 (Κ.Φ.Π.Α.)
· Υποβολή δήλωσης απόδοσης τέλους ρυμουλκών και αλιευτικών πλοίων
· Καταβολή 1/2 εισφοράς επί του εισαγόμενου συναλλάγματος επιχειρήσεων του άρθρου 25 του Ν.27/1975

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα