Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

O ενθουσιασμός του Σωτήρη Τσιόδρα για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού Τι είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στον πρωθυπουργό


Με θερμά λόγια μίλησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο ισραηλινό φάρμακο κατά των σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ισραηλινό Καθηγητή Ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ.
«Πρόκειται για μια νέα μελέτη στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό. Η μελέτη αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες. Είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος βάσει των όσων προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές στο Ισραήλ. Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης Φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.
Η Ελλάδα συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές του ελπιδοφόρου φαρμάκου καταρχάς σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν».
«Θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και μετριόφρονες – αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Μάλιστα θέλω να επισημάνω πως ήρθα εδώ αυτοπροσώπως, καθώς ήθελα ιδίοις όμμασι να δω αρχικά τους ανθρώπους και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις. Μιλάμε για εξαιρετικούς γιατρούς και ανθρώπους που ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη μου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισε από την πλευρά του ο Καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη συνεργασία με τον καθηγητή Αρμπέρ μετά και τη σχετική συζήτηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένιαμιν Νετανιάχου. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η «Φάση 2» της κλινικής δοκιμής θα αποδείξει «ότι η μέθοδος αυτή κάνει θαύματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα