Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Παραμένουν τα sms μέχρι 15/5, ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο, με κωδικό 6 η εστίαση (video)


Παραμένουν τα sms στο 13033 μέχρι τις 15 Μάιου ενώ ελεύθερες θα είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. O Bασίλης Κικίλιας δήλωσε από την πλευρά του ότι ανοίγει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη τελικά η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων ηλικίας 40 -44 ενώ παράλληλα απάντησε στις δηλώσεις Τσίπρα για το AstraZeneca. Τι είπε για τις μάσκες η Βάνα Παπαευαγγέλου. Ποιες περιοχές δεν «γλίτωσαν» από τον κορονοϊό και μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο. Αναλυτικά όλες οι νέες εξελίξεις.
Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα για τους 40-44
«Ξεπεράσαμε τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο. Επιπλέον, τόνισε ότι τη Δευτέρα του Πάσχα θα υπάρχουν πλέον 1500 διαθέσιμα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα ενώ δήλωσε ότι ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα για τους 40-44 για τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca.
Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες.
Συγκεκριμένα είπε:
«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει ημερησίως τις 100.000 εμβολιασμούς.
Οργή Κικίλια για τις δηλώσεις Τσίπρα
«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017.
Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στα όσα είπε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.
Παπαευαγγέλου: Τέλος η μάσκα για τους εμβολιασμένους υπό προϋποθέσεις
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μίλησε τον εμβολιασμό. ΄Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται «γλιτώνουν» τη μάσκα. Συγκεκριμένα είπε πως αν βρεθούν στον ίδιο χώρο δύο ζευγάρια εμβολιασμένων, για παράδειγμα, μπορούν να μην φορούν μάσκες, αρκεί τις προηγούμενες μέρες να μην έχουν βρεθεί σε δυνητικά επικίνδυνο επιδημιολογικά περιβάλλον.
Χαρδαλιάς για τα νέα μέτρα
Παραμένει ως την άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό η υποχρέωση αποστολής SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση.
Με το SMS 6 στο 13033 θα πάμε από Δευτέρα, 03.05.2021, στην εστίαση.
Από αύριο ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις για όλη την εβδομάδα.
Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ και θα πρέπει να είμαστε στα σπίτια μας το αργότερο στις 23.00.
Επιπλέον θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο.
Τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες την Μεγάλη Παρακευή και το Πάσχα
Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).
Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Διπλή μάσκα μέσα και έξω από τους ναούς
Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
Τι θα ισχύει για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής
α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,
β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,
γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).
Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.
Ακόμη υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.
Οι περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο
Το πώς διαμορφώνεται ο «Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας» παρουσίασε επίσης κατά την επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό της Μεγάλης Τετάρτης (28/04), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο - «πολύ αυξημένου κινδύνου»), μπήκαν άλλες δυο περιοχές.
Συγκεκριμένα, στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» («βαθύ κόκκινο») μπαίνουν από αύριο Μεγάλη Πέμπτη (29/04) ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ιάσμου Ροδόπης.
Από την άλλη στο «κόκκινο» ( επίπεδο «αυξημένου κινδύνου») τίθενται οι Περιφερειακές ενότητες (νομοί) Ζακύνθου, Αργολίδας, Κω, αλλά και οι Δήμοι Πύδνας Πιερίας, Γρεβενών, Καρδίτσας, Σπετσών και Κύθνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα