Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Δεύτερη βόμβα από Λινού: Όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca και για την ηλικία 40-45


Μετά από τη βόμβα ότι δεν πρέπει οι 30αρηδες να εμβολιαστούν με AstraZeneca, η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού ξαναχτυπά, δηλώνοντας πως τα μη επαρκή στοιχεία για τον εμβολιασμό νέων ανθρώπων με το εμβόλιο της AstraZeneca, την οδηγούν στο να επιλέξει κάποιο άλλο εμβόλιο και για τους 40αρηδες.
Όσο ανεβαίνει η ηλικία μικραίνει ο κίνδυνος για θρομβώσεις
Όπως εξήγησε μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:
«Όσο ανεβαίνει η ηλικία μικραίνει ο κίνδυνος για θρομβώσεις. Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Αν έχουμε επαρκή εμβόλια να εμβολιάσουμε με άλλα εμβόλια τις νεότερες ηλικίες- τις νεότερες γυναίκες και με Astrazeneca τους μεγαλύτερους ηλικιακά.
Αυτό που εννοούσα ήταν ότι θα μπορούσε να ανακατανεμηθεί το εμβόλιο και να δίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες».
Η κυρία Λινού αναφέρθηκε και στην μικρή πιθανότητα εμφάνισης θρομβώσεων από το εμβόλιο Astrazeneca.
«Η Μεγάλη Βρετανία εμβολιάζει με Astrazeneca και νεότερες ηλικίες. Η πιθανότητα για εμφάνιση θρομβώσεων είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή, 2 στις 100.000. Δεν ξέρω όλα τα δεδομένα, με τα δεδομένα που έχω στα χέρια μου θα προτιμούσα να εμβολιάσω με άλλο εμβόλιο την ηλικία 30-40 και πιθανόν 40-45. Δεν έχω όλα τα δεδομένα που έχει η Επιτροπή Εμβολιασμού».
Αν έχω τη δυνατότητα να επιλέξω εμβόλιο ή να επιλέξω τη συμπεριφορά μου όσον αφορά την προστασία, θα περίμενα λίγο
Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού, σημείωσε: «Αν έχω μεγάλη πιθανότητα να νοσήσω, θα έκανα το πρώτο εμβόλιο που θα έκανα μπροστά μου . Αν έχω τη δυνατότητα να επιλέξω εμβόλιο ή να επιλέξω τη συμπεριφορά μου όσον αφορά την προστασία, θα περίμενα λίγο. Είναι θέμα επιλογής, σωστά το είπε η κυρία Θεοδωρίδου.
Οι αλλαγές σχετικά με τα εμβόλια είναι καθημερινές και συμβαίνουν παγκόσμια. Η κυρία Θεοδωρίδου ξέρει αυτά τα δεδομένα και αποφάσισαν με βάση αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα