Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Έγκλημα στη Βαρβάκειο: Συνελήφθη και ομολόγησε ο σύντροφος της 60χρονης - "Μου επιτέθηκε πρώτη..."


Στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 60χρονης γυναίκας στη Βαρβάκειο αγορά, η οποία έφερε μαχαιριές σε λαιμό και σώμα, έφτασε η ΕΛΑΣ, η οποία συνέλαβε τον σύντροφο της άτυχης γυναίκας.
Ο 42χρονος, επίσης τοξικομανής, ομολόγησε μάλιστα το αποτρόπαιο έγκλημα και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης υποστήριξε ότι η 60χρονη γυναίκα κρατούσε το μαχαίρι και του επιτέθηκε πρώτη και στην προσπάθειά του να την αφοπλίσει, τη χτύπησε εκείνος. Ισχυρίστηκε δε ότι η 60χρονη ήταν διπολική και κάθε φορά που έκανε χρήση ουσιών έχανε τον έλεγχο.
Οι αστυνομικοί από το Ανθρωποκτονιών έχουν βρει ρούχα και παπούτσια του δράστη που φορούσε όταν σκότωσε το θύμα, ενώ στην κατοχή του, βρέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε σε δομή αστέγων και τοξικομανών του ΚΕΘΕΑ στο κέντρο.
Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται όλη η πορεία του 42χρονου από τη δομή έως τη Βαρβάκειο, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων καθώς και η επιστροφή του. Μάλιστα, μετά το άγριο φονικό, αγόρασε ένα μπουκάλι με νερό για να ξεπλύνει τα χέρια του από τα αίματα.
Φαίνεται πως οι θύτης και θύμα τσακώθηκαν -κατά την χρήση- για τα ναρκωτικά.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης
Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της, για τη σύλληψη του 42χρονου και την εξιχνίαση της υπόθεσης αναφέρει: 
"Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 60χρονης ημεδαπής, η σορός της οποίας βρέθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023, σε πλατεία έναντι της Βαρβακείου αγοράς στην Αθήνα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστης είναι 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (25-05-2023) στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες.
Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή".
Το χρονικό του εγκλήματος
Η 60χρονη γυναίκα, εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της Τρίτης (23/5) λίγα μέτρα από την Βαρβάκειο αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ. Στο σημείο που βρέθηκε η σορός της συχνάζουν τοξικομανείς, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Το θύμα είχε πέντε μαχαιριές στον λαιμό, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κανένας δεν άκουσε το παραμικρό, παρότι πρόκειται για μία τόσο κεντρική περιοχή, στην "καρδιά" της Αθήνας.
Εικόνες από το σημείο

 


Σεσημασμένη για ναρκωτικά
Το θύμα -γεννηθείσα το 1963-, με όνομα Χρυσή Μπέζα, είχε απασχολήσει τις Αρχές για μπλεξίματα με ναρκωτικά.
Μπορεί οι περίοικοι να ανέφεραν ότι ήταν άστεγη, όμως φέρεται να διέμενε μόνη της σε διαμέρισμα, το οποίο ερευνά η ΕΛΑΣ. Δεν την είχε αναζητήσει πάντως κάποιος συγγενής της.
Η νεκρή γυναίκα έφερε αρκετά τραύματα και στο λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα από μαχαίρι. Ειδικότερα, στον λαιμό της διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 5 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Τοξικοεξαρτημένος άνδρας εντόπισε την άτυχη γυναίκα στο πάρκο απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Τρίτης και άμεσα ενημέρωσε τη Δημοτική Αστυνομία. Στελέχη της Ασφάλειας έσπευσαν στο σημείο, που αποτελεί στέκι χρηστών ναρκωτικών ουσιών και ξεκίνησαν τις έρευνες αναζητώντας στοιχεία.
Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν από την πρώτη στιγμή είναι ο δράστης να επιτέθηκε με μαχαίρι για να αρπάξει την τσάντα της. Οι αρχές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιου είδους διαφωνία που να αφορούσε τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται ότι στο χέρι της άτυχης γυναίκας βρέθηκε κομμένο λουράκι τσάντας, όχι όμως και η τσάντα, στοιχείο που παραπέμπει σε ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα