
Μιλώντας για την επίσκεψη του Ενρτογάν στην Ελλάδα την χαρακτήρισε «θετική», αλλά όπως είπε «δεν εφησυχάζουμε». Κι αυτό διότι, προσέθεσε, η ουσιαστική αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περνά μόνο μέσα από την απόσυρση του casus belli, του τουρκολιβυκού μνημονίου και των θεωριών περί «γαλάζιας πατρίδας».
Απαντώντας, δε, και στα τουρκική μειονότητας στη Θράκη (φράση που είπε ο κ. Ερντογάν και «διόρθωσε» ο πρωθυπουργός) επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, επαναλαμβάνοντας ότι η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων «δεν αποτελεί επιλογή οποιασδήποτε κυβέρνησης αλλά συνταγματική υποχρέωση όλων μας».
Σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις επισήμανε ότι καταρτίζεται ένα σχέδιο με ορίζοντα 12ετίας, και συμπλήρωσε ότι όσα προγράμματα υλοποιούνται εκτός αυτού του σχεδίου θα περιοριστούν. Πάντως, προσέθεσε θα συνεχίσουν να υλοποιούνται τα προγράμματα που αφορούν τις κορβέτες, τα Rafalle και τα F35.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα