Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Κινητοποίηση Σωματείων στις 15 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα

Σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, για τον συντονισμό της δράσης των σωματείων «ενάντια στη φοροκαταιγίδα και την ακρίβεια, για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Μετά από συζήτηση και ανάλυση της κατάστασης, προτάθηκε κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, της Καλαμάτας.
Η σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας έχει ως εξής:
«Σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη με θέμα το συντονισμό της δράσης των σωματείων ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που έφερε η κυβέρνηση, για την αύξηση του εισοδήματός των εργαζομένων, ενάντια στη φοροκαταιγίδα και την ακρίβεια, για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Έγινε συζήτηση από τους εκπροσώπους των σωματείων για την ακρίβεια που έχει φτάσει στα ύψη, για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν τα σωματεία το επόμενο διάστημα στο χώρο τους.
Παράλληλα εκφράστηκε αλληλεγγύη στον αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, μπροστά στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Στήριξη στους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ και τις αγωνιστικές τους δράσεις, ενάντια στο νομοσχέδιο που χαρίζει τις υπηρεσίες ύδρευσης στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Για την αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού, την ακρίβεια, τη φορολογική αφαίμαξη και τους καθηλωμένους μισθούς, προτάθηκε κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 6:30μμ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα