Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Τι θα γίνει με την οπαδική βία; Έρχονται μέτρα «που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες»


Για ακόμη ένα 24ωρο μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την οπαδική βία, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη που έστειλαν στη ΜΕΘ 31χρονο αστυνομικό.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου, αλλά και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, ούτε και διαρροή, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι όλα τα μέτρα να ανακοινωθούν επίσημα τη Δευτέρα.
Παρ' όλα αυτά, όλα τα σενάρια βρίσκονται επί τάπητος, καθώς κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για «σκληρές» αποφάσεις προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στην ανοιχτή πλήγη της οπαδικής βίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ακόμα και το σενάριο προσωρινής διακοπής όλων των πρωταθλημάτων, καθώς και το μόνιμο «λουκέτο» στους συνδέσμους φιλάθλων. Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και αποκλεισμός των φιλάθλων από τους αγώνες, αλλά κι η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών - κάτι που αποτελεί και αίτημα των ίδιων των αστυνομικών.
Τις προθέσεις της κυβέρνησης είχε σκιαγραφήσει το πρωί του Σάββατου ο Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε χαρακτηριστικά «την εφαρμογή αποφάσεων που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες», ενώ σημείωσε πως με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όσοι καταδικάζονται πλέον για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα